Angajaţii se tem de a treia prelungire a interimatului șefei de la Spitalul CFR Paşcani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

Angajaţii se tem de a treia prelungire a interimatului șefei de la Spitalul CFR Paşcani

GALERIE
mihaela amariei cf pascani
 • mihaela amariei cf pascani
- +
Sindicatul o acuză pe jurista Mihaela Amariei (foto) că, în calitate de manager, şi în ciuda lipsurilor uriaşe, nu a reuşit să cheltuiască anul trecut decât un sfert din banii şi aşa puţini alocaţi de Ministerul Transporturilor.

Neînţelegerile dintre echipa medicală şi conducerea de la Spitalul CF din Paşcani împlinesc trei ani. În prezent, colectivul medical este îngrijorat că directorul Mi­haela Amariei, căruia îi expiră contractul de management astăzi, 25 ianuarie, va continua să asigure conducerea spitalului, cu toate că nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă.

Ultima „realizare“ a managerului datează din luna decembrie, când Amariei a returnat Ministerului Transporturilor aproa­pe trei sferturi din bugetul Spitalului CF Paşcani pe 2016. Din 140.000 de lei alocaţi unităţii medicale, managerul a reuşit să cheltuiască doar 40.000 de lei, diferenţa de 100.000 revenind ministerului. Banii s-au reîntors la MT pentru că şeful spitalului nu a reuşit să-i investească, cu toate că spitalul are nevoie de aparatură medicală.

„Banii au fost returnaţi pentru că nu au fost folosiţi. Ministerul îţi dă, tu trebuie să ştii să faci investiţii, să creşti spitalul, nu să te întorci la finalul anului cu banii în dinţi. Prin cheltuirea lor se vede capacitatea managerială a celui pus în fruntea spitalului“, a arătat Doina Cucoş, liderul de sindicat din Spitalul CF Paşcani.

Mihaela Amariei, managerul spitalului păşcănean, pe care nu am putut-o contacta până la închiderea ediţiei, a beneficiat în ultimul an de două prelungiri ale contractului de management. Jurista mizează pe sprijinul PSD pentru a treia prelungire, cu toate că, potrivit legii sănătăţii, contractul de management poate fi prelungit de maximum două ori, a câte două luni. 

Mihaela Amariei a fost numită pe 16 ianuarie 2013 manager al Spitalului CF din Paşcani prin ordin de ministru. În august 2014, în concluziile corpului de control al MT care a verificat activitatea spitalului se sublinia că Mihaela Amariei a obţinut postul de conducere fără să depună la dosarul de concurs documente care să ateste pregă­tirea sa în managementul sanitar. Consi­lierul juridic, fost secretar al Consiliului de Administraţie al spitalului şi participant la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere, s-a ocupat personal de organizarea acestuia. În ciuda neregulilor flagrante descoperite de MT, în ianuarie şi august 2017 acelaşi minister i-a prelungit managerului Amariei, pentru a doua oară, contractul de manager interimar al Spitalului CF din Paşcani.

În iulie, când MT a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului, nici unul dintre cei trei candidaţi - printre care şi jurista Mihaela Amariei - nu a obţinut nota de trecere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X