Angajaţii se tem de a treia prelungire a interimatului șefei de la Spitalul CFR Paşcani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Angajaţii se tem de a treia prelungire a interimatului șefei de la Spitalul CFR Paşcani

GALERIE
mihaela amariei cf pascani
  • mihaela amariei cf pascani
- +
Sindicatul o acuză pe jurista Mihaela Amariei (foto) că, în calitate de manager, şi în ciuda lipsurilor uriaşe, nu a reuşit să cheltuiască anul trecut decât un sfert din banii şi aşa puţini alocaţi de Ministerul Transporturilor.

Neînţelegerile dintre echipa medicală şi conducerea de la Spitalul CF din Paşcani împlinesc trei ani. În prezent, colectivul medical este îngrijorat că directorul Mi­haela Amariei, căruia îi expiră contractul de management astăzi, 25 ianuarie, va continua să asigure conducerea spitalului, cu toate că nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă.

Ultima „realizare“ a managerului datează din luna decembrie, când Amariei a returnat Ministerului Transporturilor aproa­pe trei sferturi din bugetul Spitalului CF Paşcani pe 2016. Din 140.000 de lei alocaţi unităţii medicale, managerul a reuşit să cheltuiască doar 40.000 de lei, diferenţa de 100.000 revenind ministerului. Banii s-au reîntors la MT pentru că şeful spitalului nu a reuşit să-i investească, cu toate că spitalul are nevoie de aparatură medicală.

„Banii au fost returnaţi pentru că nu au fost folosiţi. Ministerul îţi dă, tu trebuie să ştii să faci investiţii, să creşti spitalul, nu să te întorci la finalul anului cu banii în dinţi. Prin cheltuirea lor se vede capacitatea managerială a celui pus în fruntea spitalului“, a arătat Doina Cucoş, liderul de sindicat din Spitalul CF Paşcani.

Mihaela Amariei, managerul spitalului păşcănean, pe care nu am putut-o contacta până la închiderea ediţiei, a beneficiat în ultimul an de două prelungiri ale contractului de management. Jurista mizează pe sprijinul PSD pentru a treia prelungire, cu toate că, potrivit legii sănătăţii, contractul de management poate fi prelungit de maximum două ori, a câte două luni. 

Mihaela Amariei a fost numită pe 16 ianuarie 2013 manager al Spitalului CF din Paşcani prin ordin de ministru. În august 2014, în concluziile corpului de control al MT care a verificat activitatea spitalului se sublinia că Mihaela Amariei a obţinut postul de conducere fără să depună la dosarul de concurs documente care să ateste pregă­tirea sa în managementul sanitar. Consi­lierul juridic, fost secretar al Consiliului de Administraţie al spitalului şi participant la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere, s-a ocupat personal de organizarea acestuia. În ciuda neregulilor flagrante descoperite de MT, în ianuarie şi august 2017 acelaşi minister i-a prelungit managerului Amariei, pentru a doua oară, contractul de manager interimar al Spitalului CF din Paşcani.

În iulie, când MT a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului, nici unul dintre cei trei candidaţi - printre care şi jurista Mihaela Amariei - nu a obţinut nota de trecere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.