Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Angelina Jolie va regiza un film bazat pe memoriile unei scriitoare din Cambodgia

GALERIE
angelina jolie
  • angelina jolie
- +

Actriţa americană Angelina Jolie va regiza pentru platforma online Netflix un lungmetraj ce va avea la bază volumul de memorii "First They Killed My Father: A Daughter Of Cambodia Remembers", scris de activista cambodgiană pentru drepturile omului Loung Ung.

Vedeta americană va fi şi producătoare a acestui film, ce prezintă viaţa lui Loung Ung, care a fost răpită în copilărie şi antrenată pentru a deveni soldat în timpul domniei sângeroase a Khmerilor Roşii din Cambodgia, care a început în 1975.

Angelina Jolie şi Loung Ung - cu care vedeta americană s-a împrietenit după ce a citit volumul ei de memorii în urmă cu un deceniu - au scris împreună scenariul pentru acest film, iar Maddox, unul dintre fiii actriţei americane, născut în Cambodgia, se va implica în producţia peliculei, au precizat joi reprezentanţii companiei Netflix.

Lungmetrajul va fi lansat în exclusivitate pe platforma Netflix la sfârşitul anului 2016 şi va fi propus marilor festivaluri de film din lume. Filmările vor debuta în acest an, în Cambodgia.

Potrivit screendaily.com, Loung Ung relatează în volumul ei de memorii felul în care a reuşit să supravieţuiască acelui genocid din anii '70, care a generat aproximativ 2 milioane de morţi - un sfert din populaţia din acea vreme a Cambodgiei.

Subiectul este unul extrem de important pentru Angelina Jolie.

Loung Un avea vârsta de cinci ani atunci când Khmerii Roşii au ajuns la putere în 1975. A fost luată cu forţa din casa ei din Phnom Penh şi antrenată să devină soldat, iar cei şase fraţi ai ei au fost trimişi într-un lagăr de muncă.

Volumul ei de memorii, "First They Killed My Father: A Daughter Of Cambodgia Remembers", a fost publicat în anul 2000.

"Am fost profund afectată de cartea lui Loung. Acea carte m-a ajutat să înţeleg în profuzime şi pentru totdeauna modul în care copiii percep războiul şi sunt afectaţi de amintirile emoţionale cauzate de acesta. Şi m-a ajutat să creez o legătură şi mai apropiată de poporul din Cambodgia, ţara natală a fiului meu", a declarat Angelina Jolie.

"Filme precum acesta sunt greu de privit, dar e important să le vezi. În acelaşi timp, sunt şi greu de făcut. Netflix face posibil acest lucru, iar eu abia aştept să colaborez cu ei şi sunt încântată de faptul că filmul va ajunge să fie văzut de atât de mulţi oameni", a adăugat celebra actriţă americană.

Platforma Netflix, care deţine o arhivă online de câteva mii de filme şi seriale TV şi a început în ultimii ani să creeze şi conţinut original, este disponibilă în peste 50 de ţări - un factor despre care reprezentanţii companiei spun că s-a dovedit hotărâtor în decizia Angelinei Jolie de a se implica în acest proiect.

Acest film va fi cel de-al patrulea proiect regizoral al actriţei americane Angelina Jolie, după filmele "In the Land of Blood and Honey", "De neînvins/ Unbroken" şi "By the Sea" - ce va fi lansat în noiembrie 2015 şi în care vedeta joacă alături de soţul ei, actorul american Brad Pitt.

De altfel, Brad Pitt s-a asociat şi el luna trecută cu platforma Netflix, pentru care va juca în comedia cu accente de satiră "War Machine", scrisă şi regizată de David Michod, ce va fi lansată pe această platformă online, dar şi într-un număr restrâns de cinematografe, tot în 2016.

Platforma Netflix a devenit o veritabilă forţă la Hollywood prin conţinuturile sale originale şi a primit, recent, 34 de nominalizări la gala din acest an a premiilor Primetime Emmy, graţie unor seriale extrem de populare şi apreciate de critici, precum "House of Cards" şi "Orange is the New Black".

Printre celelalte nume mari din industria de divertisment americană care au încheiat contracte de colaborare cu Netflix se numără actorii Adam Sandler, Leonardo DiCaprio şi Mark şi Jay Duplass.

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Domnul şi doamna Smith", "Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari în 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted", "Kung Fu Panda" şi "Maleficent".

Ea a debutat ca regizor în 2011, cu lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria "cel mai bun film străin". Al doilea lungmetraj regizat de actriţa americană, "De neînvins/ Unbroken", a fost inclus pe prestigioasa listă a celor mai bune 10 pelicule ale anului 2014 întocmită de Institutul de Film American (American Film Institute/ AFI).

Angelina Jolie are o relaţie de aproape zece ani cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei "Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith", unde interpretează un cuplu de asasini profesionişti. Atracţia dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp şi în viaţa reală. Brad Pitt a divorţat de actriţa Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezaţi de presa de la Hollywood "Brangelina", s-au căsătorit în vara anului 2014 şi au şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri