Anghel – Aeroport 4-0. Un meci pe viaţa şi pe moarte din care pierde Iaşul!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Anghel – Aeroport 4-0. Un meci pe viaţa şi pe moarte din care pierde Iaşul!

GALERIE
Anghel Aeroport
  • Anghel Aeroport
- +

Fostul director general a mai câştigat o bătălie în instanţă n după ce a obţinut desfiinţarea revocării de la conducerea regiei, Alexandru Anghel a marcat şi anularea concedierii din postul de director operaţional n această din urmă hotărâre a instanţei nu este definitivă.

Va avea şi Aeroportul doi directori pe acelaşi post, asemenea Regionalei de drumuri naţionale? Precedentul de la DRDP e la un pas să se repete la aerogara ieşeană, după ce instanţa i-a dat dreptate, în primă fază, lui Alexandru Anghel. Cu două zile în urmă, judecătorii au decis (cu o opinie separată), anularea deciziei de concediere din postul de director operaţional, emisă pe 20 februarie a.c. „Obligă pârâta la reintegrarea efectivă a reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei contestate”, arată soluţia instanţei. Totodată, RA Aeroportul trebuie să plătească o despăgubire egală „cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data concedierii până la data reintegrării efective” plus 3.000 de lei cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Foarte probabil, actuala conducere a Aeroportului va uza de dreptul de a face apel în termenul legal de 30 de zile de la comunicare.

Amintim că fostul director a fost mai întâi „suspendat”, în urma unei hotărâri a Consiliului de Administraţie din 21 decembrie 2017, apoi i s-a reziliat contractul de mandat printr-o altă hotărâre, pe 11 ianuarie 2018. Prima hotărâre a fost desfiinţată de instanţă, decizia rămânând definitivă. Săptămâna trecută, mai precis pe 24 octombrie, judecătorii au decis acordarea drepturilor băneşti cuvenite până la data de 19 februarie, verdict atacabil cu apel. În fine, a patra sentinţă, pronunţată pe 23 octombrie, acordă despăgubiri de aproape 10.000 de lei lui Alexandru Anghel, respectiv indemnizaţia şi alte drepturi pe luna decembrie şi pe cele 11 zile din ianuarie.

Cele şase acţiuni iniţiate până acum au fost „provocate” de îndepărtarea fostului director din Aeroport. Mai întâi a fost „suspendat” şi i s-a interzis accesul în pavilionul administrativ al aerogării, iar ulterior a fost concediat. Anghel era detaşat pe postul de director general, el fiind angajat ca director operaţional. Actuala conducere i-a reproşat lipsa de colaborare în cadrul şedinţelor de Consiliu de Administraţie (în care Anghel este membru), dar şi alte abateri – toate menţionate de altfel într-un proiect de hotărâre de CJ prin care era propusă revocarea lui din CA.

Proiectul, iniţiat de preşedintele CA al Aeroportului, a fost retras de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a CJ după ce consilierii PSD au fost de acord că a fost „strecurat” printre celelalte propuneri după termenul legal de afișare (cinci zile).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.