Anghel – Aeroport 4-0. Un meci pe viaţa şi pe moarte din care pierde Iaşul!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Anghel – Aeroport 4-0. Un meci pe viaţa şi pe moarte din care pierde Iaşul!

GALERIE
Anghel Aeroport
  • Anghel Aeroport
- +

Fostul director general a mai câştigat o bătălie în instanţă n după ce a obţinut desfiinţarea revocării de la conducerea regiei, Alexandru Anghel a marcat şi anularea concedierii din postul de director operaţional n această din urmă hotărâre a instanţei nu este definitivă.

Va avea şi Aeroportul doi directori pe acelaşi post, asemenea Regionalei de drumuri naţionale? Precedentul de la DRDP e la un pas să se repete la aerogara ieşeană, după ce instanţa i-a dat dreptate, în primă fază, lui Alexandru Anghel. Cu două zile în urmă, judecătorii au decis (cu o opinie separată), anularea deciziei de concediere din postul de director operaţional, emisă pe 20 februarie a.c. „Obligă pârâta la reintegrarea efectivă a reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei contestate”, arată soluţia instanţei. Totodată, RA Aeroportul trebuie să plătească o despăgubire egală „cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data concedierii până la data reintegrării efective” plus 3.000 de lei cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Foarte probabil, actuala conducere a Aeroportului va uza de dreptul de a face apel în termenul legal de 30 de zile de la comunicare.

Amintim că fostul director a fost mai întâi „suspendat”, în urma unei hotărâri a Consiliului de Administraţie din 21 decembrie 2017, apoi i s-a reziliat contractul de mandat printr-o altă hotărâre, pe 11 ianuarie 2018. Prima hotărâre a fost desfiinţată de instanţă, decizia rămânând definitivă. Săptămâna trecută, mai precis pe 24 octombrie, judecătorii au decis acordarea drepturilor băneşti cuvenite până la data de 19 februarie, verdict atacabil cu apel. În fine, a patra sentinţă, pronunţată pe 23 octombrie, acordă despăgubiri de aproape 10.000 de lei lui Alexandru Anghel, respectiv indemnizaţia şi alte drepturi pe luna decembrie şi pe cele 11 zile din ianuarie.

Cele şase acţiuni iniţiate până acum au fost „provocate” de îndepărtarea fostului director din Aeroport. Mai întâi a fost „suspendat” şi i s-a interzis accesul în pavilionul administrativ al aerogării, iar ulterior a fost concediat. Anghel era detaşat pe postul de director general, el fiind angajat ca director operaţional. Actuala conducere i-a reproşat lipsa de colaborare în cadrul şedinţelor de Consiliu de Administraţie (în care Anghel este membru), dar şi alte abateri – toate menţionate de altfel într-un proiect de hotărâre de CJ prin care era propusă revocarea lui din CA.

Proiectul, iniţiat de preşedintele CA al Aeroportului, a fost retras de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a CJ după ce consilierii PSD au fost de acord că a fost „strecurat” printre celelalte propuneri după termenul legal de afișare (cinci zile).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.