Ani de procese între vecine de scară din cauza cheii de la uscător
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

Ani de procese între vecine de scară din cauza cheii de la uscător

GALERIE
bloc
 • bloc
- +

Socoteala de-acasă a unei ieşence nu s-a potrivit cu cea din faţa instanţei. Femeia îşi dăduse în judecată o vecină, somând-o să-i dea o cheie a uscătorului de pe palier, cerând totodată şi suportarea de către aceasta a cheltuielilor de judecată. Magistraţii Judecătoriei au văzut însă altfel lucrurile. Acţiunea ieşencei a fost respinsă, şi ea va fi cea care va trebui să-i plătească avocatul vecinei.

Magda I. locuieşte de aproape 30 de ani într-un bloc din Nicolina, la fiecare etaj aflându-se patru apartamente şi un spaţiu de folosinţă comună, în care ar fi trebuit să se afle, conform proiectului iniţial, ghena de gunoi. Aceasta nu mai fusese instalată, spaţiul fiind utilizat ca uscător. Femeia reclamă că din mai 2018 nu a mai avut acces la uscător, întrucât Elena C. ar fi schimbat încuietoarea şi refuză să-i dea şi ei o cheie, deşi are drept de proprietate asupra unei cote de un sfert din spaţiul comun.

În replică, pârâta a afirmat că tocmai Magda I. a fost cea care a utilizat în mod exclusiv uscătorul timp de ani de zile. Atunci când Elena C. a vrut să-şi monteze o centrală termică, reclamanta nu i-a permis să treacă cu o ţeavă de gaz prin uscător. Pârâta nu avusese niciodată cheia de la uscător.

În urmă cu trei ani, cei trei vecini ai Magdei I. reuşiseră să obţină de la asociaţie o cheie a uscătorului, la deschiderea acestuia găsind o mizerie de nedescris, locul colcăind de gândaci. Renovaseră spaţiul, contribuind fiecare cu câte 1.300 de lei. Magda I. refuzase să contribuie şi ea la costurile acestei operaţiuni.

După audierea martorilor, judecătorii au constatat că afirmaţiile vecinilor se confirmă. Cum Elena C., deşi contribuise financiar la renovarea spaţiului respectiv, nici măcar nu avea cheia de la uşa acestuia, cererea Magdei I. a fost respinsă. Ea va trebui să-i plătească vecinei chemate în judecată şi suma de 1.190 lei, reprezentând contravaloarea onorariului avocatului său. Magda I. a declarat apel împotriva sentinţei, cazul aflându-se acum pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X