anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Ani de procese între vecine de scară din cauza cheii de la uscător

GALERIE
bloc
 • bloc
- +

Socoteala de-acasă a unei ieşence nu s-a potrivit cu cea din faţa instanţei. Femeia îşi dăduse în judecată o vecină, somând-o să-i dea o cheie a uscătorului de pe palier, cerând totodată şi suportarea de către aceasta a cheltuielilor de judecată. Magistraţii Judecătoriei au văzut însă altfel lucrurile. Acţiunea ieşencei a fost respinsă, şi ea va fi cea care va trebui să-i plătească avocatul vecinei.

Magda I. locuieşte de aproape 30 de ani într-un bloc din Nicolina, la fiecare etaj aflându-se patru apartamente şi un spaţiu de folosinţă comună, în care ar fi trebuit să se afle, conform proiectului iniţial, ghena de gunoi. Aceasta nu mai fusese instalată, spaţiul fiind utilizat ca uscător. Femeia reclamă că din mai 2018 nu a mai avut acces la uscător, întrucât Elena C. ar fi schimbat încuietoarea şi refuză să-i dea şi ei o cheie, deşi are drept de proprietate asupra unei cote de un sfert din spaţiul comun.

În replică, pârâta a afirmat că tocmai Magda I. a fost cea care a utilizat în mod exclusiv uscătorul timp de ani de zile. Atunci când Elena C. a vrut să-şi monteze o centrală termică, reclamanta nu i-a permis să treacă cu o ţeavă de gaz prin uscător. Pârâta nu avusese niciodată cheia de la uscător.

În urmă cu trei ani, cei trei vecini ai Magdei I. reuşiseră să obţină de la asociaţie o cheie a uscătorului, la deschiderea acestuia găsind o mizerie de nedescris, locul colcăind de gândaci. Renovaseră spaţiul, contribuind fiecare cu câte 1.300 de lei. Magda I. refuzase să contribuie şi ea la costurile acestei operaţiuni.

După audierea martorilor, judecătorii au constatat că afirmaţiile vecinilor se confirmă. Cum Elena C., deşi contribuise financiar la renovarea spaţiului respectiv, nici măcar nu avea cheia de la uşa acestuia, cererea Magdei I. a fost respinsă. Ea va trebui să-i plătească vecinei chemate în judecată şi suma de 1.190 lei, reprezentând contravaloarea onorariului avocatului său. Magda I. a declarat apel împotriva sentinţei, cazul aflându-se acum pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.