anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Animalele pensionate de la Circul Globus vor ajunge în Africa

GALERIE
circ globus
 • circ globus
- +

Viaţa unor animale care au scăpat din incendiul de la Circul Globus se va schimba radical, în curând. După ani de zile petrecuţi în cuşti minuscule, vor ajunge în rezervaţii din Africa, unde vor avea la dispoziţie chiar şi câteva hectare fiecare. Şi celelalte specii de la circ ar putea avea altă soartă, dacă Primăria Capitalei va decide să interzică spectacolele cu animale. 

Birlic şi Amza - doi tigri bengalezi, şi Luca - un tigru siberian au avut noroc şi au supravieţuit incendiului izbucnit la Circul Globus. Animalele au fost duse la Grădina Zoologică din Bucureşti, unde au ajuns şi doi iaci, un zebu şi o cămilă.
 
Codruţ Vişoiu, medicul veterinar al Grădinii Zoologice Bucureşti: „În prima fază au avut un sindrom febril. Sunt supuse la diverse tratamente, să spun aşa, ajutătoare. Cu suplimente de hrană, cu vitamine minerale, cu antiinflamatoare, cu antibiotice”.
 
Aceste animale nu vor mai participa niciodată la un spectacol de circ. În curând, vor porni în aventura vieţii lor, în Africa.
 
Kuki Bărbuceanu, director de programe al Fundaţiei Vier Pfoten: „În rezervaţii, sanctuare cu care noi avem legătură sau pe care chiar le deţinem. În orice caz, într-un mediu cât mai apropiat de nevoile speciilor din care fac parte”.
 
Acolo, hrana şi tratamentele pentru un singur animal ajung la aproape 5.000 de euro. La acest preţ se adaugă costul transportului cu o aeronavă specială.
 
Kuki Bărbuceanu, director de programe al Fundaţiei Vier Pfoten: „Standardele din Africa, de exemplu, spun că pentru un tigru un spaţiu minim este de 2 ha. Deci, vă puteţi imagina că vor sta pe nişte hectare”.
 
În adăposturile Circului Globus, tigrii şi leii stau în cuşti care au o suprafaţă de 11mp. În unele cazuri, două feline împart acelaşi spaţiu.
 
Celelalte animale salvate din incendiu - printre care un cangur, ponei, un cal şi mai multe capre - au ajuns în menajeria circului Globus. Doi tigri siberieni, 3 câini, 4 pisici şi 2 porcuşori vietnamezi n-au mai ieşit în viaţă din adăpostul unde a izbucnit focul. Imediat după nefericitul eveniment, mai multe organizaţii pentru protecţia animalelor au cerut interzicerea spectacolelor de circ cu animale. Primăria Capitalei ar putea lua o decizie în acest sens săptămâna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.