Aniversare de 100 de ani la Liceul Waldorf Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Aniversare de 100 de ani la Liceul Waldorf Iaşi

GALERIE
Liceul Teoretic Waldorf Iaşi
  • Liceul Teoretic Waldorf Iaşi
- +

Liceul Teoretic Waldorf Iaşi aniversează mâine, 31 octombrie, „100 de ani de Pedagogie Waldorf în lume“. 

Cu această ocazie, va avea loc la Iaşi Simpozionul Internaţional „Alternativa educaţională Waldorf: 100 de ani în lume şi de 30 de ani în România“, cei interesaţi de parcursul Şcolii Waldorf, şcoală de stat în regim alternativ, având ocazia să participe la simpozion în ultima zi de octombrie, de la ora 9.30, la Ateneul Naţional. Liceul Teoretic Waldorf Iaşi este unica instituţie de învăţământ cu specific Waldorf din oraş, cu ocazia aniversării celor 100 de ani de activitate la evenimentul festiv fiind invitaţi atât reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, dar şi ai Inspectoratului Şcolar, ai Universităţii „Al.I. Cuza“, reprezentanţi din cadrul Primăriei sau ai instituţiilor partenere.

De asemenea, la eveniment vor participa şi reprezentanţi ai şcolilor Waldorf din celelalte oraşe ale ţării şi din Chişinău. Iaşul are una din cele mai vechi şcoli Waldorf din ţară, aceasta începându-şi activitatea pe 1 septembrie 1991 cu denumirea de Şcoala Waldorf Iaşi. În 2004, pe structura Şcolii Waldorf, s-a înfiinţat Liceul Waldorf Iaşi, din 2012 şcoala primind denumirea de Liceul Waldorf Iaşi. Până în prezent, 20 serii de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut examenele naţionale şi 19 serii de absolvenţi ai clasei a XII-a au promovat examenul de bacalaureat urmând cursurile Waldorf. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.