anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

ANPC a amendat benzinăriile Lukoil cu 600.000 de lei. 12 dintre acestea au fost închise temporar

GALERIE
Lukoil
 • Lukoil
- +

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat 55 de benzinării Lukoil şi au dat amenzi în valoare de 600.000 de lei. De asemenea, 12 dintre acestea au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor.

ANPC a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că acţiunile de control la benzinăriile Lukoil din ţară au continuat şi în prima zi din martie, fiind verificate 55 de staţii de carburant şi magazinele aferente acestora. 

Astfel, echipele ANPC au descoperit produse expirate, produse congelate cu aglomerări vizibile de gheaţă, vitrine frig neigienizate şi murdare, pline de praf, cu mizerie şi insecte moarte, dar şi faptul că nu era respectat regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător. 

De asemenea, echipele de control au mai constatat comercializarea de butelii deteriorate, lovite, înfundate, ruginite, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, lipsa preţurilor unor produse alimentare, lipsa buletinelor de verificare metrologică pentru distribuitoarele de carburant.

Totodată, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit şi practici comerciale înşelătoare. Astfel, erau neconcordanţă între preţul de la raft şi cel de la casa de marcat şi nu era respectat regimul legal al promoţiilor.

”Iată că operaţiunile noastre continuă în aceeaşi varianta fermă cu care v-am obişnuit în ultima perioadă! Trist este că o parte a opiniei publice naşte idei năstruşnice legate de controalele noastre. Ne gândim la toate aspectele fie că vorbim de salariaţi, fie că vorbim de orice alte consecinţe economice privind operatorii economici. Dar cel mai mult ne interesează consumatorii - cetăţeni români cu drepturi europene! Dacă atunci când am declanşat evaluarea activităţii marilor lanţuri de magazine, opinia publică era solidară cu acţiunile noastre, nu înţeleg ce s-a întâmplat de atunci şi până acum, mai ales că, fiecare dintre cei vizaţi are lucrători din România. Pare că pentru unii ar trebui ca respectarea legii să fie facultativă. Atitudinea unora dintre cei verificaţi mi se pare total nepotrivită, în raport cu lipsa de curăţenie, cu produsele expirate şi cu celelalte abateri depistate de colegii noştri şi asumate de cei sancţionaţi. Fac apel la bun simţ, la corectitudine pentru cetăţenii români şi, mai ales, la respectarea unor reguli elementare din partea operatorilor economici. Până atunci, vom continua să aplicăm sancţiuni şi vom desfăşura activităţi de control ferme, unitare şi cu impact major la nivelul întregii ţări, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu. 

În urma controlului, au fost date 56 de amenzi, în valoare de 600.000 de lei şi au fost închise temporar 12 puncte de lucru.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.