anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

ANPC pregătește o „listă a rușinii” a companiilor prinse cu nereguli pe litoral

GALERIE
litoral
 • litoral
- +

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, susţine că nereguli au fost găsite la aproximativ 7-8 la sută din agenţii economici de pe litoral şi precizează că va fi întocmită o “listă a ruşinii” cu operatorii sancţionaţi şi motivele pentru care au fost amendaţi. El propune ca la intrarea într-un local să fie afişat un mesaj, dacă acesta a fost sancţionat în ultima lună şi de ce s-a întâmplat acest lucru.

Paul Anghel a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinute la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor  Constanţa, că 521 de agenţi economici au fost sancţionaţi, ceea ce reprezintă 7-8 la sută din numărul total al acestora. “Între 3.000 şi 6.000 de operatori economici îşi desfăşoară activitatea în judeţul Constanţa şi în preajma litoralului, doar la 521 dintre aceştia au fost aplicate amenzi ceea ce poate duce la un procent de 7-8 la sută, probabil că procentul va scădea în timp. Deci, nu tot ceea ce se întâmplă pe litoralul românesc este foarte, foarte rău, într-un procent foarte, foarte mic, zicem noi, sunt nişte situaţii vechi care au tot existat şi au persistat în timp”, a afirmat Paul Anghel.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a menţionat, la rândul său, că echipele de control nu doresc distrugerea litoralului, ci revigorarea acestuia.  

“Ne dorim foarte tare să revigorăm litoralul, nicidecum să-l distrugem. După cum vedeţi, marea majoritate a celor care sunt controlaţi revin la noi şi solicită atât redeschiderea, cât şi reverificarea măsurilor în aşa fel încât să se vadă că îndreptăm lucrurile şi nicidecum că ducem la închiderea litoralului, cum parte dintre oamenii care comentează acţiunile noastre încearcă să spună. Nu ne dorim altceva decât ca lucrurile să fie din ce în ce mai bune“, a precizat Horia Constantinescu.

Şeful ANPC, Paul Anghel, a mai spus că va fi realizată o “listă a ruşinii”, pe care vor fi trecuţi operatorii economici amendaţi şi motivul pentru care s-au dat sancţiunile. “O listă a ruşinii probabil se va finaliza şi anul acesta. Vor fi afişaţi toţi cei care au fost verificaţi şi au fost constatate abateri de la prevederile legale şi ce abateri au fost constatate, incluzând, totodată, faptul că parte din ei au înţeles şi au remediat în timp util, unii chiar pe loc, alţii în timp”, a explicat directorul general al ANPC. El a mai spus că această listă ar urma să fie publicată pe site-ul instituţiei şi pe pagina de socializare a ANPC.

Totodată, Paul Anghel propune ca la intrarea într-un restaurant să fie afişat un mesaj prin care consumatorii să fie informaţi dacă acel local a fost amendat de comisarii de la Protecţia Consumatorilor şi pentru ce nereguli.

“Un consumator care vrea să mănânce într-un anumit restaurant, mi-e greu să cred că o să verifice pe site-ul ANPC ca să se ducă să-şi invite prietena, soţia la masă. E mult mai simplu, în momentul în care pune mâna pe clanţa restaurantului respectiv să găsească un afiş că în ultimele 30 de zile acest operator economic a fost sancţionat pentru diverse deficienţe, iar dacă doreşte să intre, să fie informat despre ce s-a întâmplat acolo”, a spus Paul Anghel.

El a menţionat că pentru acest demers există ca bază legală articolul 18 din OUG, iar pornind de la acest act normativ poate fi elaborat un ordin al preşedintelui ANPC, care ulterior să se transforme în lege sau ordonanţă de urgenţă. Paul Anghel a mai anunţat că, de la 1 mai şi până pe 12 iulie, au fost făcute pe litoral 744 de controale, fiind date 410 amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei, dar şi 243 de avertismente. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.