Ansamblu comercial de birouri şi locuinţe de 10 etaje şi parcare la etaj lângă Iasitex
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Ansamblu comercial de birouri şi locuinţe de 10 etaje şi parcare la etaj lângă Iasitex

GALERIE
santier Foto ziarulfaclia.ro
  • santier Foto ziarulfaclia.ro
- +

 Pe Calea Chişinăului s-ar putea construi un ansamblu comercial, de birouri şi locuinţe. 

Planul urbanistic aferent proiectului a fost înaintat spre dezbatere publică şi aprobare de către SC Deco Dem Natura SRL, prin Iulia Panainte. Planul urbanistic afectează o suprafaţă de aproape două hectare, situată în Calea Chişinăului nr.2A, între sediile SC Iasitex SA şi fosta Moldova Tricotaje.

Noua clădire ar urma să aibă 10 etaje, respectiv maxim 35 m înălţime. Alături de aceasta ar urma să fie amenajată încă o clădire, având la parter spaţii comerciale, iar la etaj o parcare descoperită, cu 210 locuri. Alte 240 locuri de parcare ar urma să fie amenajate la nivelul terenului. Suprafaţa construită în zonă urmează să crească de la 3.089 mp la 9.515 mp. În schimb, suprafaţa amenajată cu parcaje şi căi de acces se va reduce de la 1,6 ha la 5.709 mp. Proiectul vizează şi plantarea unei suprafeţe de 3.800 mp, pentru amenajarea de spaţii verzi, inexistente acum.

Un alt plan urbanistic avansat spre aprobare vizează o suprafaţă de 900 mp, situată pe şoseaua Ştefan cel Mare nr. 117. Pe acesta urmează să fie construită o locuinţă cu parter şi etaj, proiectul fiind propus de Alexandru Vrănescu.

Cele două planuri urbanistice se vor afla în dezbatere publică timp de 10 zile.

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare pot fi remise Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni, ghişeul 6, în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri între orele 8.30-16.30 şi joi între orele 8.30-18.30, la numărul de telefon 0232.984 sau pe e-mail, la adresa informatii@primariaiasi.ro. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.