Ansamblu folcloric de copii la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

Ansamblu folcloric de copii la Iași

GALERIE
ansamblu
 • ansamblu
- +

La inițiativa Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, Iașul va avea un nou ansamblu folcloric, rezervat exclusiv copiilor. 

Constituit ca un compartiment distinct în organigrama Ansamblului CJ Iași, Ansamblul Folcloric de Copii și Juniori „Florile Moldovei” va fi lansat sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților Iași, într-un  spectacol intitulat „Flori de cântec românesc”, care va începe la ora 18:00. Copiii și tinerii care alcătuiesc noul colectiv artistic au fost selectați de artiștii Ansamblului „Constantin Arvinte” după mai multe preselecții și spectacole speciale.

”Ne bucură enorm faptul că am găsit o mulțime de talente autentice în județul Iași, talente pe care le-am promovat și le-am reunit într-un ansamblu rezervat lor. Cu multă muncă și seriozitate, din această pepinieră se vor putea ridica viitori artiști ai Ansamblului <Constantin Arvinte>, care vor putea duce mai departe frumoasele noastre tradiții” a declarat managerul Ansamblului CJ Iași, Petre Șușu.

Spectacolul de sâmbătă are și o componentă caritabilă, spectatorii care vor fi prezenți la Casa Studenților având posibilitatea să doneze pentru sprijinirea copiilor de la Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae” Pașcani. Acțiunea va fi gestionată de Mihaela Iulia Spiridon, de la Asociația ȘANSA 2010 Pașcani, o asociație non-profit sprijinită de mai mulți sponsori și voluntari. Donații pentru copiii din Pașcani pot fi făcute și la evenimentul de sâmbătă și în contul RO58 RNCB 0176 1607 6499 0001, deschis la BCR Agenția Pașcani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X