ANSAMBLU REZIDENȚIAL NOU! Şase blocuri răsar pe malul lacului CUG II
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

ANSAMBLU REZIDENȚIAL NOU! Şase blocuri răsar pe malul lacului CUG II

GALERIE
protest
  • protest
- +

Proiectul de PUZ prevede crearea a 242 de locuri de parcare pentru acestea, mai mult de jumătate fiind în subteran. Cine este dezvoltatorul imobiliar?

Un investitor imobiliar vrea să construiască la capătul oraşului şase blocuri, din care două cu 11 etaje şi patru cu cinci etaje. Municipalitatea a publicat ieri pe site-ul oficial un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona Tudor Neculai - Lac CUG 2. Iniţiatorul proiectului de investiţie este firma Petro Grup SRL, iar terenul pe care investitorul îl are la dispoziţie are o suprafaţă de aproape 8.300 mp. În prezent, zona are categoria de folosinţă păşune, dar, prin PUZ-ul propus, societatea vrea transformarea acesteia în zonă de locuinţe colective.

15% spaţii verzi

„Prin documentaţia de urbanism se propune (...) crearea unui ansamblu rezidenţial compus din patru corpuri de clădiri de locuit regim de înălţime 2S^P^4^etaj tehnic, înălţime maximă 18 metri la cornişă, şi două corpuri cu re­gim de înălţime 2S^P^11, înălţime maximă 39 metri la cornişă“, se arată în proiectul de PUZ.

Conform documentului, utilizările admise pentru teren constau în locuinţe, cons­trucţii aferente echipării tehnico-edilitare, amenajări aferente locuinţelor (căi de acces, parcaje, garaje, spaţii plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări spor­tive), echipamente publice la nivel rezidenţial şi de cartier, grădiniţe, şcoli, dispensare urbane şi policlinici. În acelaşi timp, Primăria va permite şi construirea de unităţi comerciale şi servicii profesionale dar cu condiţia „să nu afecteze liniştea, securitatea şi salubritatea zonei“. Pentru cele şase blocuri, proiectul de PUZ prevede crearea a 242 de locuri de parcare, mai mult de jumătate dintre acestea fiind în subteran.

„Spaţiile verzi vor fi amenajate în procent de 15%“, se mai precizează în document. Zona propusă pentru ridicarea ansamblului rezidenţial se învecinează pe latura de sud-vest cu Lac CUG 2 (Lac Valea Adâncă), iar spre nord-est cu Aleea Tudor Neculai.

Alte două blocuri în zonă

În apropierea terenului unde se vor ridica cele şase blocuri, alte două imobile de locuit, de patru şi şapte etaje, se află în fază de construcţie. Reprezentantul firmei Petro Grup, Petru Vicol, nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a preciza mai multe detalii despre investiţie. Conform proiectului de PUZ, investitorul a achi­ziţionat terenul în iulie 2015 şi imediat a început procedurile pentru aprobarea proiectului privind construirea ansamblului rezidenţial.

VEDEȚI ȘI:

(FOTO) Premieră la Iaşi: Protest cu pancarte împotriva ridicării unui bloc de locuinţe

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.