Ansamblul mixt Palas a primit „Premiul de excelență pentru contribuția la dezvoltarea economică regională” în cadrul Galei Forbes România Best Cities For Business
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Ansamblul mixt Palas a primit „Premiul de excelență pentru contribuția la dezvoltarea economică regională” în cadrul Galei Forbes România Best Cities For Business

GALERIE
Premiu Forbes _ Palas Iasi
  • Premiu Forbes _ Palas Iasi
- +

Revista Forbes România a premiat ansamblul mixed-use Palas, al companiei IULIUS, pentru  impactul pe care l-a avut în dezvoltarea economică a orașului Iași și a regiunii Nord-Est. Distincția este o recunoaștere a celui mai ambițios proiect de regenerare urbană din această zonă țării, ce a devenit ancoră pentru comunitate și a pus orașul pe harta investițiilor internaționale. Evenimentul s-a desfășurat săptămâna trecută la Iași și a reunit cei mai importanți lideri ai comunității de business, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

„Premiul de excelență pentru contribuția la dezvoltarea economică regională” a fost oferit pentru activitatea ansamblulului Palas, un proiect ambițios și inovator ce a contribuit la dezvoltarea urbană, socială și economică a orașului Iași, cu ecouri și în restul regiunii. Investiția de 310 milioane de euro este sinonimă cu aproximativ 10.000 de locuri de muncă, atât în componenta office – United Business Center, care este și principalul pol de IT al regiunii, cu o comunitate puternică de peste 50 de companii importante din tehnologia mondială, cât și în retail și în cadrul celorlalte funcțiuni. Pe lângă creșterea gradului de atractivitate investițională și contribuția la retenția tinerelor talente, ansamblul Palas a generat până în prezent și un impact financiar direct care depășește 39,6 milioane de euro, reprezentând contribuția la bugetul local și la cel de stat, inclusiv cota de asociere, la zi, către Primăria Municipiului Iași.

Dincolo de impactul economic direct, Palas este și „inima” socială a orașului și o destinație importantă de petrecere a timpului liber nu doar pentru ieșeni și pentru locuitorii din județele vecine, ci și pentru cei din Republica Moldova. Astfel, grădina Palas este locul care găzduiește cele mai importante evenimente culturale, artistice și sportive din oraș și a avut mereu priză la public, dar atractivitatea a crescut cu atât mai mult cu cât, în noul context, petrecerea timpului în aer liber, în condiții de distanțare fizică, a căpătat mai multă valoare. 

Planurile de investiții ale companiei IULIUS rămân la fel de intense, iar în Iași avansează lucrările de construcție la Palas Campus, cea mai mare clădire office din țară, care va asigura încă 5.000 de locuri de muncă după inaugurarea din 2022 și unde în perioada construcției lucrează 1.700 de persoane. Cu o suprafață de 54.000 mp office premium și 6.000 mp de retail, amplul proiect de 120 de milioane de euro integrează un nou concept de food market, cu restaurante, cafenele și terase, servicii utile zilnic, o zonă dedicată producătorilor și antreprenorilor locali, dar și spații verzi și ample lucrări la infrastructură.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.