anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

"Antibiotice" a produs 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu

GALERIE
Rafila vizita Antibiotice2
 • Rafila vizita Antibiotice2
- +

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recunoaşte că, în contextul războiului din Ucraina, a existat foarte mare îngrijorare în rândul populaţiei din România privind o posibilă expunere la radiaţii. Acesta apreciază efortul depus de Antibiotice S.A de a reuşi într-un timp record să fabrice 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu de 65 de miligrame. Ieri, ministrul Alexandru Rafila a făcut o vizită la Antibiotice Iaşi.

“Dincolo de rezultate, am văzut cum a evoluat. Antibiotice Iaşi reuşeşte să realizeze o bună performanţă pentru industria farmaceutică românească. Este o unitate care aparţine statului român, prin Ministerul Sănătăţii, care este acţionarul majoritar al acestei companii. La Antibiotice, am văzut un lucru care ar trebui să ne dea de gândit şi să-l replicăm şi în sistemul de sănătate: un management foarte bun şi continuitatea acestui management. Fără continuitate în asigurarea managementului sistemului de sănătate în instituţiile medicale nu vom avea performanţă.

Vă spun acest lucru în cunoştinţă de cauză. Nu are nicio legătură cu mine, ca să excludem orice fel de comentariu, dar continuitatea în proiecte, dezvoltarea de proiecte presupune competenţă şi continuitate. Cred că este foarte important acest lucru care a făcut din Antibiotice Iaşi o instituţie de elită nu numai în judeţul Iaşi, ci şi în lume. Un sfert din producţie ajunge şi în SUA, un sfert ajunge în UE, cealaltă parte ajunge pe alte pieţe. Plus, bineînţeles, piaţa ţării noastre.

Avem datoria să prezervăm o astfel de fabrică pentru că în situaţii de criză, cum e cea în care ne aflăm în momentul de faţă, e bine să ai instrumente la îndemână cu ajutorul cărora să poţi să îţi asiguri medicaţia de care este nevoie", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, după vizita făcută la Antibiotice Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.