Antibiotice Iași ”tratează” piețele din Arabia Saudită, Hong Kong sau Macao
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Antibiotice Iași ”tratează” piețele din Arabia Saudită, Hong Kong sau Macao

GALERIE
Antibiotice Iași
  • Antibiotice Iași
- +

Antibiotice Iaşi (ATB), unul dintre cei mai importanţi producători români din industria farmaceutică de medicamente generice, anunţă că a găsit oportunităţi de business pe pieţe noi precum Arabia Saudită, Hong Kong, Cambodgia şi Macao şi va dezvolta proiecte în Slovenia, Croaţia şi Muntenegru, potrivit raportului semestrial publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Strategia de dezvoltare pe piaţa Europei vizează şi ţările din Europa Centrală şi de Est, unde, pornind de la centrul de coordonare din Serbia, să dezvoltăm proiecte în ţări precum Slovenia, Croaţia, Muntenegru. Exporturile din zona Rusia & C.S.I. se vor concentra în perspectivă în jurul reprezentanţei din Ucraina, de unde vom coordona proiectele pe care le avem în această zonă”, arată raportul.

În prezent, circa 29% din producţia companiei merge la export.

”Chiar dacă în ultimii ani, în zona Orientului Mijlociu, a Asiei de Sud-Est se face simţită o puternică presiune asupra preţurilor, Antibiotice a reuşit să-şi păstreze principalii clienţi tradiţionali şi să identifice oportunităţi de business pe pieţe noi precum Arabia Saudită, Hong Kong, Cambodgia, Macao. În România, compania înregistrează în primele şase luni ale anului o creştere a veniturilor din vânzări brute de 11,5% de la 136,8 milioane lei la 152,5 milioane lei”, arată raportul companiei.

Antibiotice Iaşi a realizat în primul semestru al anului un profit net de 22,31 milioane lei şi venituri din vânzări de 172,39 milioane lei.

De asemenea, exportul a crescut cu 6,34% comparativ cu exportul realizat în perioada similară a anului 2018.

”Principalele destinaţii ale produselor Antibiotice (produse finite şi Nistatina) în semestrul I 2019 au fost: Asia (35%), America de Nord (20%) şi Europa (15%). Vânzările în aceste zone au reprezentat aproximativ 70% din vânzările realízate pe pieţele externe”, arată raportul.

Antibiotice are reprezentanţă deschisă în Vietnam, Ucraina, Moldova şi Serbia.

”Asia de Sud-Est este una dintre pieţele în care deschiderea reprezentanţei în Vietnam a permis o creştere accelerată a vânzărilor şi implementarea de politici comerciale adaptate tuturor canalelor de vânzare. Vânzările de produse finite pe această piaţă au crescut cu 7% comparativ cu primul semestru al anului 2018. Creşterea vânzărilor a fost realizată pe segmentul produselor de spital prin creşterea cantităţilor valorificate în spitalele din Vietnam, în special pe produse antiinfecţioase. Începând cu anul 2019, am obţinut autorizaţii de punere pe piaţă pentru alte patru produse”, se precizează în raport.

Pe piaţa din SUA exporturile de produse finite injectabile a crescut cu 44% în semestrul I 2019, prin adjudecarea de noi licitaţii. Creşterea vânzărilor a fost influenţată şi de semnarea unui parteneriat cu un nou distribuitor local, prima livrare fiind deja realizată în primul trimestru 2019, fiind în discuţie o nouă livrare care se va concretiza în trimestrul IV al acestui an.

În primul semestru al anului 2019 compania a început înregistrarea unui pachet de aproximativ 35 de produse, obiectivul Antibiotice SA fiind de a exporta în Ucraina dar şi în celelalte teritorii, conceptele de dezvoltare a companiei.

”În zona Africa şi Orientul Mijlociu a continuat programul de expansiune pe pieţele din Irak, Arabia Saudită şi Africa, prin înregistrarea de noi produse. Astfel, în primul semestru al anului 2019 am obţinut înregistrări pentru şase produse, urmând ca până la sfârşitul anului 2019 să obţinem autorizaţii de punere pe piaţă şi pentru alte produse din clasele antiinfecţioase şi cardiovasculare”, spun autorii raportului.

În semestrul I al anului 2019, compania şi-a consolidat vânzările pentru Nistatina micronizată în Statele Unite, care rămâne principala piaţă de desfacere pentru acest sortiment. Şi în aceasta zonă au fost iniţiate proiecte noi de colaborare, care să se constituie în sursa de creştere a volumelor tranzacţionate pentru perioada 2020-2025.

”În Europa, pieţele tradiţionale de desfacere, Germania şi Olanda, înregistrează o creştere cu aproximativ 30% a cererii cantitative. La acestea se adaugă, pieţele noi precum UK şi Polonia, unde au fost demarate proiecte noi cu producători locali de suspensii orale şi ovule pe bază de Nistatina micronizată”, se mai arată în raport.

În primul semestru al anului 2019, valoarea pieţei relevante (piaţa produselor din portofoliul Antibiotice, luată în considerare în strategia companiei) a fost de 1,05 miliarde lei, în crestere cu +8,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Consumul pe această piaţă a fost de 69,9 milioane cutii, din care Antibiotice deţine o pondere de 22,2% cu cele 15,5 milioane cutii vândute. Produsele cu prescripţie medicală (RX) reprezintă 58,7% din totalul vânzărilor valorice pe piaţa relevantă (615,8 milioane lei), în creştere cu +2,6% comparativ cu anul trecut. În aceeaşi perioadă, produsele fără prescripţie medicală (OTC) reprezintă 41,3% din total (432,9 milioane lei).

Producţia planificată a anului 2019 este de 583,8 milioane unităţi farmaceutice sub formă de comprimate, capsule, produse parenterale, produse topice (unguente, creme, geluri), supozitoare şi ovule, cu 58,8 milioane unităţi mai mare decât în anul 2018.

 În semestrul I al acestui an, producţia realizată s-a concretizat în 320 milioane unităţi farmaceutice comparabil cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Substanţa activă Nistatina s-a produs într-o cantitate comparabilă cu cea din semestrul I al anului anterior.

Valoarea producţiei fabricate pentru export (Nistatina şi produse finite) în semestrul I al anului 2019 reprezintă 28,6 % din totalul valorii produselor fabricate pe platformă, egală comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018. Valoarea totală a producţiei din semestrul I 2019 a fost de 228,4 milioane lei.

Valoarea planificată aprobată a programului de investiţii pentru anul 2019 este de 92.284.030 lei. Valoarea realizată la 30 iunie 2019 este de 17.947.245 lei. La acesta dată, procentul de realizare este relativ mic, deoarece în prima parte a anului, pentru multe din obiectivele de investiţii, se derulează activităţile anterioare contractării, în conformitate cu procedurile interne, constând în: realizarea de proiecte (când este cazul), specificăţii tehnice, obţinerea de avize, autorizaţii; solicitarea şi analizarea de oferte; negociere şi contractare, urmând ca în a doua parte a anului să se deruleze efectiv achiziţiile şi decontările către furnizori.

Plata dividendelor aferente anului 2018 se va efectua începând cu data de 20 septembrie 2019. Valoarea dividendului brut pe acţiune pentru anul financiar 2018 este de 0,009991506 lei.

Titlurile emise de Antibiotice sunt listate la categoria PREMIUM a Bursei de Valori Bucuresti sub simbol ATB, din anul 1997.

Compania are o capitalizare de 349,09 milioane lei şi circa 1.400 de angajaţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Urâţii învinşi

Cătălin ONOFREI

Urâţii învinşi

USR-PLUS a început deja să-şi piardă termenul de valabilitate şi poate că o perioadă de opoziţie, în care să demareze un amplu proces de deratizare a partidului, ar fi cel mai util lucru pentru viitor.  

Filmuletul zilei

opinii

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceasul adevărului

Mihai DORIN

La ceasul adevărului

La debutul competiţiei interne i-am suspectat pe liderii PNL de existenţa unui pact secret de promovare a imaginii unui partid democrat, promotor neinhibat al competiţiei şi demn de încredere. Reformele pomise nu mai veneau (şi nici nu vor veni), guvernarea era în impas, iar coaliţia tot mai clar boicotată de liderii liberali şi de lupii tineri, care nu puteau admite cedarea unor ministere bănoase de către fostul premier Orban, în favoarea USR PLUS. 

pulspulspuls

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Iată, stimaţi telespectatori, userişti au ba, că am aflat în sfârşit care să fie motivul răzgândirii privind demisia în cazul conţilierului local Iulian Huşanu, cel prins de colegii noştri cu “raţa-n gură”, la contracte cu statul! 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.