anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Antibiotice pregătește viitorii performeri ai cercetării

GALERIE
Perfoma a+ 2018 - interiorPerforma a+ 2018 - exterior
 • Perfoma a+ 2018 - interior
 • Performa a+ 2018 - exterior
- +

Pentru al treilea an consecutiv, programul Perform a+ organizat de compania Antibiotice, atrage atenția și stimulează interesul studenților și rezidenților, aflați în ultimul an la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T Popa” din Iași. Perform a+ este o componentă a platformei de educare și comunicare continuă pe care compania Antibiotice o dezvoltă în aria cercetării și marketingului farmaceutic, a orientării profesionale și a responsabilității față de pacienți, mediu și societate.

Sesiunile teoretice și practice urmate de către cei 16 participanți la ediția din acest an s-au derulat în perioada aprilie – iunie, sub îndrumarea atentă a specialiștilor Antibiotice din diverse structuri interne aparținând Direcției Medicale, Direcției Calitate precum și Direcției Tehnic și Producție.

Programul, conceput împreuna cu unitatea de învățământ ieșeană, este pentru viitorii medici și farmaciști, o oportunitate de a cunoaște nemijlocit diversele activități ce țin de procesul de dezvoltare a unui medicament, pornind de la conceptul de produs nou și până la obținerea autorizației de punere pe piață a acestuia.

Integrarea și aplicarea cunoștințelor dobândite a constat în realizarea de proiecte științifice individuale, cu teme ce propun produse noi utilizate în terapia durerii și îmbunătățirii mobilității și rezistenței articulațiilor.

Câștigătorul celui mai bun proiect de practică cu cel mai mare punctaj, este  Marian Mădălin Tiron, proaspăt absolvent al Facultății de Farmacie.

“Am terminat facultatea de farmacie cu acest stagiu de practică, Perform a+. Urmează rezidențiatul. Când mă gândesc la viitor, cred că cercetarea-dezvoltarea farmaceutică este cea spre care m-aş putea îndrepta. De aceea am căutat să fac practică în domeniul farmaceuticii industriale, în fabrici producătoare de medicamente. Aici, la Antibiotice, mi-a plăcut cursul în întregime, dar cel mai mult laboratoarele de cercetare și oamenii care lucrează acolo, pentru că sunt tineri, energici și ambițioși”.

Până la urmatoarea ediție ne rămân impresiile, ideile, spiritul inovator al viitorilor specialiști , dar și dorința mentorilor din Antibiotice de a rămâne conectați la aspirațiile tinerelor generații.

"E o provocare să vezi tinerii absolvenți intrând în rolul de cercetător într-o companie de medicamente generice. Programul Perform a+, inițiat de Antibiotice, are ca scop identificarea și atragerea în companie a tinerilor farmaciști sau medici pasionați de cercetare, care au terminat sau sunt în ultimul an de facultate. Mulțumim studenților și rezidenților participanți, mulțumim colegilor noștri îndrumători și nu în ultimul rând , mulțumim UMF Iași!", a declarat Mihaela Moșneguțu, Director Medical Antibiotice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.