Antibiotice SA mizează pe un profit brut de aproape 40 milioane lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 06.12.2020

Antibiotice SA mizează pe un profit brut de aproape 40 milioane lei

GALERIE
antibiotice
  • antibiotice
- +

Conducerea Antibiotice SA estimează că, în 2017, veniturile totale ale companiei vor fi cu 0,2 procente mai mari faţă de cele înregistrate în 2016. Potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli (BVC) pe 2017, veniturile totale pe anul în curs vor însuma 345,8 milioane de lei, iar profitul brut va fi de circa 34,9 milioane de lei. Conducerea fabricii de medicamente din Iaşi estimează pentru 2018 venituri totale de 352,1 milioane lei, iar pentru 2019 de 369,8 milioane lei, potrivit aceluiaşi document. 

Statul român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din titlurile companiei ieşene, iar cel mai important acţionar minoritar este Societatea de Investiţii Financiare Oltenia, cu 13,7 procente. Printre investiţiile bugetate de companie se numără amenajarea unui depozit nou pentru materii prime pentru biosinteză, respectiv realizarea unei capacităţi de producţie pentru unguente şi supozitoare. În cazul depozitului pentru materii prime, oficialii Antibiotice SA au notat în BVC că va fi poziţionat în imediata apropiere a fluxului de fabricaţie pentru a creşte productivitatea muncii şi reducerea consumului de carburanţi la transportul mărfurilor de la depozit către secţia de producţie.

Din acest an, va deveni operaţională şi reprezentanţa Antibiotice SA din Vietnam, deschisă în 2016, în scopul dezvoltării vânzărilor pe această piaţă emergentă, cu potenţial semnificativ de creştere, potrivit unui raport anterior al firmei, transmis Bursei de Valori din Bucureşti. „Scopul proiectului îl reprezintă realizarea unei noi facilităţi de producţie pentru fabricarea de produse farmaceutice şi a capacităţii companiei Antibiotice SA de a înregistra, produce şi comercializa medicamente româneşti de calitate, prin investiţia într-o secţie nouă, autorizabilă GMP pe toate pieţele farmaceutice reglementate (Europa, SUA şi Canada)”, se specifică în documentul citat anterior. Noua capacitate de producţie pentru unguente şi supozitoare va fi pusă în funcţiune abia în anul 2019, estimează oficialii Antibiotice SA. Pentru anul în curs şi 2018, conducerea fabricii are în vedere achiziţionarea de noi echipamente, instalaţii, diverse dotări şi aparatură de laborator, toate de ultimă generaţie, în scopul retehnologizării fluxurilor de fabricaţie.

La finele săptămânii trecute, deţinătorii de titluri emise de companie au decis, în Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA), prelungirea cu un an a valabilităţii liniei de finanţare de 30 de milioane lei, contractată de la Banca de Export Import a României – EximBank SA. Totodată, aceştia au menţinut garanţiile aferente creditului respectiv. Acţionariatul societăţii a mai hotărât ca administratorii, în nume propriu, să poată să înstrăineze sau să dobândească bunuri către sau de la societate „având o valoare de peste 10% din valoarea activelor nete ale societăţii, numai după obţinerea aprobării AGEA la care au fost prezenţi acţionarii care deţin cel puţin 2/3 din numărul total de drepturi de vot”. Aceste prevederile se vor aplica şi în cazul operaţiunilor de închiriere sau leasing. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Declarație vot

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.