Antologie bilingvă de poezii în limba română şi italiană, prezentată sâmbătă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Antologie bilingvă de poezii în limba română şi italiană, prezentată sâmbătă

GALERIE
eveniment
 • eveniment
- +

Iubitorii de poezie pot participa astăzi, 4 decembrie, de la ora 18.00, la prezentarea unei antologii de poezie bilingvă româno-italiană, antologia cuprinzând creaţii literare, dar şi o scurtă descriere a 7 poeţi români şi a 7 poeţi italieni.

Evenimentul organizat de către Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi poate fi urmărit pe pagina de facebook şi pe contul de youtube al asociaţiei, cei interesaţi putând asculta creaţii literare semnate de Florin Dochia, Mihaela Grădinariu, Doina Guriţă, Emilian Marcu, Ioan Prăjişteanu, Cristina Ştefan sau Aurel Ştefanachi, dar şi a poeţilor italieni Paola Casulli, Alessandra Corbetta, Andrea Laiolo, Antonio Nazzaro, Max Ponte, Bartolomeo Smaldone sau Valerio Vigliaturo.

Traducerea antologiei a fost realizată de către scriitoarrea şi traducătoarea Rodi Vinau. Volumul a fost tipărit la Editura TipoMoldova Iaşi cu participarea unui colectiv de redactare din care au făcut parte Rodica Rodean, Max Ponte, Barbara Pavetto şi Petronela Angheluţă.

În cadrul evenimentului de astăzi, actriţa Ina Paladi va lectura poemele în limba română. Manifestarea este cuprinsă în proiectul „Toamnă româno-italiană”, iniţiat de Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi, proiectul afându-se la cea de-a V-a ediţie. Proiectul a cuprins evenimente desfăşurate în România şi Italia, programele culturale realizându-se sub patronajul Consulatelor şi al Ambasadei României în Republica Italiană, cu scopul de a  promova cultura şi tradiţiile româneşti, dar şi de a facilita schimburile culturale dintre cele două ţări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X