Anton Doboş: Se mai ocupă de oraş cineva de la Primăria Iaşi?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

COLȚUL PARLAMENTARULUI

Anton Doboş: Se mai ocupă de oraş cineva de la Primăria Iaşi?

GALERIE
Anton Dobos
  • Anton Dobos
- +

Tot mai mulţi cetăţeni vin la cabinetul parlamentar şi se plâng de probleme admnistrative ce ţin strict de primărie. Multe sunt probleme aparent mici, dar care afectează viaţa de zi cu zi a oamenilor şi ar putea fi uşor rezolvate.

Deşi problemele nu ţin de activitatea unui deputat, este de datoria mea să le semnalez şi să atrag atenţia că Primăria Iaşi nu funcţionează. Iată căteva exemple semnalate de ieşenii din colegiul Podu Roş - Nicolina:

* Sensul giratoriu de la Gara Internaţională a fost desfiinţat, dar miile de şoferi care veneau din Mircea şi Galata erau obligaţi să folosească acest sens pentru a ajunge în Podul de Piatră. Acum nu au unde să întoarcă, fac acest lucru neregulamentar pe unde apucă şi apar multe situaţii care pot duce la accidente.

* Semafoarele noi, instalate în cadrul proiectului de semaforizare a oraşului, nu sunt în funcţiune, dar le acoperă pe cele vechi, care în multe locuri nu se mai văd deloc. Pe lângă faptul că acest proiect cu fonduri europene este în mare întârziere şi mai este şi suspect de fraude, pune în  pericol viaţa ieşenilor care traversează prin locuri în care nu se vede culoarea semaforului. 

* Foarte multe tonete RATP se închid la ora 15, şi oamenii nu au de unde să cumpere bilete. Metoda modernă de a plăti biletul prin sms a fost desfiinţată de RATP.

* În spatele pieţei Nicolina este un haos şi o mizerie de nedescris. Sensul unic a fost desfiinţat şi de multe ori se creează blocaje, pentru că maşinile nu încap pe ambele sensuri din cauza celor parcate pe margini. 

* Oamenii întreabă de ce zona Vămii este în continuare plină de camioane dacă domnul Chirica a spus că s-a rezolvat problema mutării.

Ştiu că aceste probleme au fost sesizate şi la Primărie, dar e clar că acolo nu se mai ocupă nimeni de ieşeni. Chiar dacă cei din conducerea Primăriei au tot felul de probleme personale de care trebuie să se ocupe, ar trebui să realizeze că nu există decât două variante pentru ei: fie se concetrează şi se ocupă şi de ieşeni, fie îşi dau demisia. Mă îndoiesc totuşi că se va întâmpla una din cele doua variante, dar nu trebuie să aşteptăm până la alegerile de la anul pentru a schimba lucrurile. Trebuie să îi scuturăm pe cei de la Primărie şi să îi facem să înţeleagă că Iaşul nu poate fi terenul de joacă al unor politicieni şi funcţionari iresponsabili. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.