Antreprenori de pe băncile școlii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 05.12.2020

Comunicat de presă

Antreprenori de pe băncile școlii

GALERIE
V. Alecsandri
  • V. Alecsandri
- +

Miercuri, 9 mai 2019, începând cu ora 13.00, în sala de festivități a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași va avea loc deschiderea proiectului antreprenorial „Construim orașul în curtea școlii”, aflat la cea de-a VI-a ediție și implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Iași, Fundația „Alături de Voi” România.

Eveniment-concept inedit în peisajul educațional ieșean, proiectul își propune ca an de an să reunească, într-un parteneriat eficient, efectiv și activ, companii și structuri organizaţionale care văd viitorul în educaţia de calitate şi care îşi asumă în mod real responsabilitatea socială, motivând elevii să perceapă antreprenoriatul ca soluție practică și viabilă de carieră.

Anul acesta, între 9 mai și 6 iunie, 16 companii din diferite arii de activitate (IT, servicii educaţionale, juridice, medicale, jurnalism, marketing, consultanță etc) vor deveni „părinți comunitari” pentru peste 450 de elevi din clasele IX – XI, sprijinindu-i să înțeleagă noțiuni de bază referitoare la antreprenoriat și să îşi dezvolte, prin metode de educaţie non-formală, competenţe necesare în carieră. Fiecare clasă va beneficia de sprijinul a cel puțin unui astfel de „părinte comunitar”, primind simbolic numele acestuia pe perioada implementării proiectului.

În plus, deschiderea ediției va beneficia, alături de reprezentanții partenerilor tradiționali, de trei invitați de marcă: domnul Bogdan Călinescu, Directorul Institutului de Cercetări Economice și Fiscale Paris și fondatorul Asociației Antreprenor Junior, domnul profesor universitar doctor Gabriel Mursa, Directorul Institutului Friedrich von Hayek România și domnul profesor universitar doctor Bogdan Glăvan, antreprenor.

„Ideea de la care a plecat acest proiect de orientare-învățare a fost de a crea un context pentru interacțiune între comunitatea de afaceri și cea școlară, un spaţiu în care să se activeze conduita antreprenorială a elevilor noștri și care să încurajeze dezvoltarea unor competenţe esenţiale ce vor facilita adaptarea la schimbările economice și societale și, implicit, inserţia lor pe piaţa muncii. Ne bucurăm că la fiecare ediție ni se alătură noi reprezentanți ai sectorului de business și că, în acest fel, ne putem duce mai departe misiunea pe care ne-am asumat-o în urmă cu șase ani și anume de a sprijini procesul de tranziție de la școală la viața activă a elevilor noștri”, a declarat domnul Gheorghiță Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.