anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Anul școlar trecut: 300 de exmatriculați și 4.000 de repetenți

GALERIE
catalog-absente
 • catalog-absente
- +

Directorii de şcoli şi grădiniţe din judeţul nostru s-au întâlnit în cursul zilei de ieri la „Consfătuirea directorilor“, un eveniment care are loc anual. Acesta a început la ora 10.30 şi a avut loc în sala „Mihai Eminescu“ a Universităţii „Al.I. Cuza“. 

S-a discutat despre problemele din învăţământul preuniversitar ieşean şi s-au creionat rezultatele primul semestru şcolar. „Suntem în faţa unei şedinţe tradiţionale, o consfătuire pe care o facem în luna octombire, dar, în contextul concursului pentru directori, am amânat această întâlnire. Este vorba de o analiză, o retrospecţie a anului şcolar anterior, dar mai ales de a preciza concluzii şi reglări posibile, am invitat şi colegii noi, directorii care au parcurs concursul dar încă nu au intrat pe post, pentru a vedea ce înseamnă o şedinţă de analiză. Învăţământul ieşean şi-a continuat demersurile, cu accent asupra calităţii. Vorbim de aproape 140.000 de elevi şi preşcolari, un număr semnificativ, la care se adaugă un număr de aproape de 11.000 de cadre didactice“, a precizat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

În anul școlar trecut au fost 300 de exmatriculaţi şi 4.000 de repetenţi, relativ mai puţini decât în anul școlar anterior, când s-au înregistrat 331 de exmatriculaţi şi peste 4.100 de repetenţi. 

„În privinţa promovabilităţii, bună şi constantă în mare parte, vorbim la nivelul învăţământului primar de peste 97%. Se observă o scădere în zona învăţământului gimnazial, când este o perioadă mai critică, dificilă, când mai ales la ţară elevii se confruntă şi cu treburile domestice. Promovabilitatea la liceu este de 97%, o etapă a opţiunilor, a maturizării treptate, deci şi rezultatele sunt bune. Normal că există şi exmatriculaţi sau repetenţi, exmatriculaţi sunt doar cei din clasa a XI-a şi a XII-a şi mulţi dintre ei au dreptul la reînscriere. Peste 3% sunt repetenţi, dar unii dintre ei recuperează pe traseu. Avem o resursă umană de calitate, bine pregătită, trebuie ţinut cont de specificul judeţului, deoarece peste 54% din elevi sunt în învăţământul rural. Pentrul anul ce vine s-au creat analize, există un program managerial al ISJ care este dat ca reper. Din anul următor vor începe şi reconfigurarea curricumului, se schimbă programele şcolare, există foarte multe schimbări în bine, aliniere a învăţământului românesc la ceea ce înseamnă învăţământ european“, a mai menţionat Camelia Gavrilă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.