Anul şcolar va fi mai scurt cu o săptămână
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Anul şcolar va fi mai scurt cu o săptămână

GALERIE
scolar
  • scolar
- +

Ministerul Educaţiei Naţionale a pus în dezbatere structura anului şcolar 2020-2021, conform documentului, elevii urmând să înveţe mai puţin cu o saptămână faţă de anul şcolar în curs. Mai exact, noul an şcolar va începe pentru elevi pe 14 septembrie 2020, urmând ca vacanţa intersemestrială să fie în ianuarie-februarie 2021. 

De asemenea, cele două semestru ale anului şcolar viitor vor fi egale, câte 17 săptămâni pentru fiecare jumătate de an şcolar. Comparativ cu anul şcolar prezent, care are 35 de săptămâni, anul şcolar viitor va avea doar 34 de săptămâni. Conform documentului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru elevii din clasele a a XII-a zi şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă anul şcolar va avea 32 de săptămâni de cursuri, urmând să se încheie pe 4 iunie 2021, iar elevii din clasa a VIII-a vor avea un an şcolar de 33 de săptămâni, urmând să se încheie pe 11 iunie. Totuşi, pentru elevii din învăţământul liceal - filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, anul şcolar va avea 37 de săptămâni. În ceea ce priveşte structura anului, primul semestru al anului şcolar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie, urmând să se încheie pe 29 ianuarie, vacanţa de iarnă fiind stabilită pentru perioada 23 decembrie - 10 ianuarie.

De asemenea, în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie 2020, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa intersemestrială va începe de pe 30 ianuarie 2021 şi se va încheia pe 7 februarie, semestrul al II-lea urmând să înceapă pe 8 februarie 2021 şi să se încheie pe 18 iunie 2021. De asemenea, în semestrul al II-lea vor exista două vacanţe pentru elevi, în perioada 2-11 aprilie şi în perioada 30 aprilie - 9 mai. Pe lângă vacanţele menţionate, elevii nu vor face cursuri nici în zilele nelucrătoarea sau sărbătorile legale prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă al cadrelor didactice. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.