anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Anunt de presa

Anunţ de presă

GALERIE
1
 • 1
- +

Data emiterii comunicatului: 30 Decembrie 2014

               Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamţ implementează proiectul Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional, în parteneriat cu Şcolile gimnaziale Moţca, Mironeasa şi Mirosloveşti din judeţul Iaşi, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2, Domeniul major de intervenţie 2.1, având o durată de 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).
               Obiectivul principal al proiectului este facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniţi din familii defavorizate din cele patru comune din judeţele Iaşi şi Neamţ, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare educativ-profesională şi motivare pentru susţinerea traseului educativ-profesional.
               Pentru atingerea obiectivului proiectului s-au dotat patru Centre de Informare, Orientare şi Consiliere Educativ-Profesională (CIOCEPEG) unde au început activităţi de consiliere încă din luna decembrie 2014.
              Serviciile de consiliere şi orientare educativ-profesională se concretizează în activităţi de consiliere individuală şi colectivă care se vor desfăşura pe o perioada de nouă luni. Acestea urmăresc dezvoltarea unui set de competenţe de autoevaluare şi dezvoltare personală în vederea devenirii profesionale a elevilor din grupul ţintă. În urma orientării şi consilierii educativ-profesionale va rezulta un traseu educaţional care va permite elevului alegerea formei de invatamânt dorite.
               În cadrul proiectului a fost demarată şi campania de informare şi publicitate începând cu luna august 2014, desfăşurată de către expertul informare şi publicitate cu sprijinul  elevilor voluntari de la cele patru şcoli partenere, cu scopul creşterii gradului de conştientizare a 1500 de persoane din mediul rural.
                Pentru o bună şi corectă informare a grupului ţintă  s-au realizat două materiale didactice: Suport de informare pentru elevii din clasele a VIII-a cu privire la parcursul educativ-profesional şi Ghid al tranziţiei de la şcoală la viaţa activă,  fiecare tipărite în aproximativ 300 exemplare.

Informaţii suplimentare cu privire la activităţile desfăşurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului –
http://reviprovinatorineamt.ro

Persoană de contact: Elena Coşofreţ – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamţ. Telefon: 0754018140, e-mail:
elena.cosofret@gmail.com 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.