Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Anunt de presa

Anunţ de presă

GALERIE
1
  • 1
- +

Data emiterii comunicatului: 30 Decembrie 2014

               Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamţ implementează proiectul Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional, în parteneriat cu Şcolile gimnaziale Moţca, Mironeasa şi Mirosloveşti din judeţul Iaşi, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2, Domeniul major de intervenţie 2.1, având o durată de 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).
               Obiectivul principal al proiectului este facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniţi din familii defavorizate din cele patru comune din judeţele Iaşi şi Neamţ, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare educativ-profesională şi motivare pentru susţinerea traseului educativ-profesional.
               Pentru atingerea obiectivului proiectului s-au dotat patru Centre de Informare, Orientare şi Consiliere Educativ-Profesională (CIOCEPEG) unde au început activităţi de consiliere încă din luna decembrie 2014.
              Serviciile de consiliere şi orientare educativ-profesională se concretizează în activităţi de consiliere individuală şi colectivă care se vor desfăşura pe o perioada de nouă luni. Acestea urmăresc dezvoltarea unui set de competenţe de autoevaluare şi dezvoltare personală în vederea devenirii profesionale a elevilor din grupul ţintă. În urma orientării şi consilierii educativ-profesionale va rezulta un traseu educaţional care va permite elevului alegerea formei de invatamânt dorite.
               În cadrul proiectului a fost demarată şi campania de informare şi publicitate începând cu luna august 2014, desfăşurată de către expertul informare şi publicitate cu sprijinul  elevilor voluntari de la cele patru şcoli partenere, cu scopul creşterii gradului de conştientizare a 1500 de persoane din mediul rural.
                Pentru o bună şi corectă informare a grupului ţintă  s-au realizat două materiale didactice: Suport de informare pentru elevii din clasele a VIII-a cu privire la parcursul educativ-profesional şi Ghid al tranziţiei de la şcoală la viaţa activă,  fiecare tipărite în aproximativ 300 exemplare.

Informaţii suplimentare cu privire la activităţile desfăşurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului –
http://reviprovinatorineamt.ro

Persoană de contact: Elena Coşofreţ – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamţ. Telefon: 0754018140, e-mail:
elena.cosofret@gmail.com 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a ajuns libertatea academică să devină problematică în Occident?

Alexandru LĂZESCU

Cum a ajuns libertatea academică să devină problematică în Occident?

Politicile de diversitate, echitate și incluziune adoptate în multe universități din Occident riscă să afecteze sever competitivitatea acestuia în actuala competiție geopolitică.

opinii

Despre statistică şi bilanţuri literare

Nichita DANILOV

Despre statistică şi bilanţuri literare

Oare când vom înţelege că un critic nu e nici mămuca, nici tătucul care să-ţi oblojească rănile la nevoie. Spiritul critic se întrupează greu într-un climat literar care nu are nimic sfânt în el. De aceea, când apare trebuie să-l protejăm. Căci el trăieşte, vorbesc de persoana criticului literar, într-o singurătate mult mai mare decât poetul sau scriitorul despre care îşi exprimă opiniile.

Probleme structurale: PISA şi perspectivele elevilor din România pe piaţa muncii

Ciprian IFTIMOAEI

Probleme structurale: PISA şi perspectivele elevilor din România pe piaţa muncii

Oare între sărăcie, analfabestism funcţional şi părăsirea timpurie a şcolii este vreo legătură? Dar între cheltuielile pentru educaţie ca pondere în PIB şi performanţele şcolare ale elevilor?

Noi, sălbaticii de azi

Michael ASTNER

Noi, sălbaticii de azi

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Aşa cum anunţat încă de ieri, am zic că pe astăzi, zi cu dezlegare la peşte, vin şi undelemn fiind, plus că e Zămislirea Sfintei Fecioare Maria în cărindariul ortodox, să vorbim olecuţă despre ce se mai întâmplă la partidoiul ieşean. 

Caricatura zilei

Chirica și banii aruncați pe Campionatul Esports

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri