Anunţ de presă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Anunt de presa

Anunţ de presă

GALERIE
1
  • 1
- +

Data emiterii comunicatului: 30 Decembrie 2014

               Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamţ implementează proiectul Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional, în parteneriat cu Şcolile gimnaziale Moţca, Mironeasa şi Mirosloveşti din judeţul Iaşi, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2, Domeniul major de intervenţie 2.1, având o durată de 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).
               Obiectivul principal al proiectului este facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniţi din familii defavorizate din cele patru comune din judeţele Iaşi şi Neamţ, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare educativ-profesională şi motivare pentru susţinerea traseului educativ-profesional.
               Pentru atingerea obiectivului proiectului s-au dotat patru Centre de Informare, Orientare şi Consiliere Educativ-Profesională (CIOCEPEG) unde au început activităţi de consiliere încă din luna decembrie 2014.
              Serviciile de consiliere şi orientare educativ-profesională se concretizează în activităţi de consiliere individuală şi colectivă care se vor desfăşura pe o perioada de nouă luni. Acestea urmăresc dezvoltarea unui set de competenţe de autoevaluare şi dezvoltare personală în vederea devenirii profesionale a elevilor din grupul ţintă. În urma orientării şi consilierii educativ-profesionale va rezulta un traseu educaţional care va permite elevului alegerea formei de invatamânt dorite.
               În cadrul proiectului a fost demarată şi campania de informare şi publicitate începând cu luna august 2014, desfăşurată de către expertul informare şi publicitate cu sprijinul  elevilor voluntari de la cele patru şcoli partenere, cu scopul creşterii gradului de conştientizare a 1500 de persoane din mediul rural.
                Pentru o bună şi corectă informare a grupului ţintă  s-au realizat două materiale didactice: Suport de informare pentru elevii din clasele a VIII-a cu privire la parcursul educativ-profesional şi Ghid al tranziţiei de la şcoală la viaţa activă,  fiecare tipărite în aproximativ 300 exemplare.

Informaţii suplimentare cu privire la activităţile desfăşurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului –
http://reviprovinatorineamt.ro

Persoană de contact: Elena Coşofreţ – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamţ. Telefon: 0754018140, e-mail:
elena.cosofret@gmail.com 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.