Anunţ făcut la Iaşi: ministrul Sportului invocă posibilitatea redeschiderii arenelor sportive pentru suporteri

vineri, 11 septembrie 2020, 19:11
2 MIN
 Anunţ făcut la Iaşi: ministrul Sportului invocă posibilitatea redeschiderii arenelor sportive pentru suporteri

După ce prefectul i-a mulţumit că autorităţile judeţului au putut să folosească două obiective ale ministerului (Hotel Sport şi Tabăra de la Muncel) pentru cei obligaţi să stea în carantină, ministrul Tineretului şi Sportului s-a simţit dator să laude ce alte obiective a vizitat ieri la Iaşi.

 Aceste „modele foarte bune” sunt baza sportivă de la Ciric, baza nautică de la Dorobanţ şi complexul sportiv de la Tomeşti. Marian Stroe a amintit de răsplătirea copiilor care se legitimează prima dată la un club sportiv cu vouchere în valoare de 300 de lei, care va putea fi transformat în produse şi echipamente sportive. În România sunt aproximativ 75 de mii de copii care practică sport, iar în judeţul Iaşi sunt 268 de cluburi, a prezentat ministrul situaţia în cifre, adăugând că „gândim o schemă de ajutor de stat care să poată fi aplicată de la 1 ianuarie, cu acordul Comisiei Europene”. El a pus performanţele slabe din sportul românesc tocmai pe lipsa unor centre de pregătire a copiilor şi juniorilor şi a arătat că jumătate din Naţionala de tineret a României (fotbal) este formată la cluburi din afara ţării. Cât priveşte sportul din programa şcolară, Stroe a insistat pentru introducerea unei ore suplimentare de sport, opţională, posibil chiar online.

Ministrul Sportului a anticipat prelungirea stării de alertă din cauza evoluţiei pandemiei de Covid-19, precizând însă că este luată în considerare o „deblocare a sporturilor”, inclusiv o redeschidere, fie ea parţială, a arenelor sportive pentru suporteri.

Marian Stroe a recunoscut că, în România, „sportul este dependent de banul public”. El a mai spus că este vizată stimularea companiilor private de a sprijini şi sponsoriza activităţile sportive. Pentru asta este nevoie de un regim fiscal specific sportului, a adăugat el. O altă formă de atragere a fondurilor pentru sport este taxarea suplimentară a unor produse precum zahărul, sarea, alcoolul, tutun.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii