Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Anunţ la Radio Erevan: Tricolorii joacă fotbal

GALERIE
bucurie-romani-erevanstancu-bogdan-romania
  • bucurie-romani-erevan
  • stancu-bogdan-romania
- +

Armenia – România 0-5 (0-4) în grupa E a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială Rusia 2018

 
 
0-1, min 4. Stancu, dintr-un penalty acordat în urma unei faze fixe: Stanciu a executat un corner spre Stancu, intervine Malakian şi respinge mingea cu mâna de pe linia porţii
0-2, min. 10: Săpunaru recuperează la centrul terenului, îl deschide frontal pe Stanciu, care îl angajează frontal pe Popa. “Optarul” naţionalei pătrunde şi înscrie de la 14 metri, prin “scăriţă”.
0-3, min. 12: Stanciu a găsit iar pasa decisivă, de data asta pentru Marin, care trage nemilos de la 17 m.
0-4, min. 29: Stancu îi fură mingea lui Andonian la 5 metri de poartă în poziţie laterală îşi închide unghiul dar pasează înapoi la Stanciu, care trage de la 10 metri.
0-5, min. 59: Debutantul Marin trece pe post de pasator îl lansează pe Chipciu, care rămâne singur la 15 metri şi îl execută pe portarul armean de la 14 metri.
 
 
Şi asta nu-i nimic!  Cu 3-0 din min. 12, “prâslea” Răzvan Marin a fost foarte aproape de a finaliza de la 25 m, punându-l la cazne pe Beglarian, iar primele ocazii ale gazdelor au apărut pe finalul primei reprize, şutul într-adevăr frumos şi bine plasat al lui Ozbiliz, reţinut de Tătăruşanu şi o mare ocazie a lui Pizzelli, dar după începutul en-fanfare al tricolorilor meciul şi-a pierdut brusc din interes. Şi-au pierdut puţin interesul şi tricolorii, după pauză, parcă impresionaţi de drama prietenilor armeni, în ciuda impulsurilor venite de la margine de a mai înscrie. Este stilul german, fără îndoială, însă trebuie de rememorat faptul că, spre deosebire de competiţiile organizate de UEFA, la Cupa Mondială primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte este golaverajul şi nu rezultatele directe. Însă pe fotbaliştii noştri îi aşteaptă o deplasare grea, în Kazahstan şi meciul pe teren sintetic de la Astana se arată mai dificil decât cel cu echipa asta, departe de ceea ce însemna acum doi-trei ani. Aşa că tricolorii au plimbat mai mult mingea, au înscris prin Chipciu şi a mai încercat să profite de erorile uriaşe ale defensivei armene, prin Marin (’50), Keşeru (’75, ’87), Stanciu (’77), Rotariu (’85) şi Latovlevici (’87).
Este adevărat că de multă vreme echipa naţională a României nu a mai obţinut un asemenea scor în deplasare (precedentul s-a înregistrat în 2002, 7-0 în Luxemburg), însă nu trebuie uitat că, pe lângă valoarea modestă a adversarilor, aceştia au primit o grea lovitură de la Malakian şi au jucat, practic, tot meciul în inferioritate numerică. Nu trebuie uitată nici absenţa marii vedete Mhitarian, dar nici faptul că gafa infantilă care a condus la golul marcat de Stanciu a venit de la Andonian, singurul jucător din acest lot care joacă într-un campionat puternic, în Franţa, la Marseille. Dacă nu facem abstracţie de circumstanţe, trebuie menţionate câştigurile echipei din acest meci fără istoric. Aşezarea echipei pe un modul flexibil, cu tentă ofensivă, tânărul Răzvan Marin alternând cu succes poziţiile de mijlocaş ofensiv şi închizător şi încrederea accentuată pe care  banca tehnică o dă tinerilor: după Benzar, au apărut acum în lot şi Marin (care concurează cu Stanciu la titlul de MVP al meciului), dar şi Rotariu şi, dacă experimentul va continua, se poate spera ca marota “nu avem tineri să vină din urmă” să eşueze lamentabil.
 
Mână în mână cu Muntenegru
Victoria de la Erevan contează foarte mult în economia grupei şi poate fi dublată cu un nou succes în Kazahstan. După egalul cu reprezentativa Poloniei (2-2, de la 0-2), echipa antrenată de Taigat Baisufinov, a pierdut în Muntenegru, la Podgorica,  cu acelaşi scor cu care România a învins Armenia. Golurile ex-iugoslavilor au fost marcate de Tomasevic (’24), Vukcevic (’59), Jovetic (’64), Beciraj (’73) şi Savic (’78). Asttel încât Muntenegru se află în clasament la egalitate perfectă cu tricolorii: 4 puncte, golaveraj 6-1. Mai trebuie menţionat faptul că, dacă tricolorii vor avea de zburat de la Erevan la Astana, kazahii au un drum şi mai greu, venind tocmai de la malul Adriaticei.
Meciul care ne interesează într-un grad mai mare, s-a disputat la Varşovia, între Polonia şi Danemarca. Gazdele au câştigat cu 3-2, după ce au condus cu 3-0 în min. 48, celebrul atacant leah, Robert Lewandowski, realizând un hat-trick, în minutele 20, 36 (din penalty) şi 47 (acţiune personală de toată frumuseţea). . Imediat după aceea. Yussuf Poulsen trimite o centrare banală spre poarta lui Fabianski, pe care fundaşul Glik a deviat-o în proprie poartă, iar după acest autogol, sensul jocului s-a schimbat în favoarea danezilor. După o mare ratare în min. 60, acelaşi Poulsen marchează pentru 3-2 nouă minute mai târziu şi meciul se încheie cu portarul Kasper Schmeichel în careul polonezilor la fazele fixe.
Clasamentul grupei E: 1-2. România, Muntenegru – 4 p (6-1); 3. Polonia – 4 p (5-4); 4. Danemarca – 3 p (3-3); 5. Kazahstan – 1 p (2-7); 6. Armenia – 0 p (0-6).
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri