Apa care provoacă de multe ori cancer. Mare atenţie la ce lichide consumaţi zilnic

miercuri, 29 mai 2024, 21:19
1 MIN
 Apa care provoacă de multe ori cancer. Mare atenţie la ce lichide consumaţi zilnic

În ciuda acestui fapt, doar pentru că apa este sigură de băut şi are un gust bun nu înseamnă neapărat că este sănătoasă.

Medicul urolog Gheorghe Niţă a vorbit despre care este cea mai bună apă de băut, dar şi despre apa care poate duce, în timp, la cancer.

„Cred că ar trebui precizat de la început că este indicat a se consuma apa care este îmbuteliată. Este un lucru foarte periculos să consumăm din ape care nu sunt controlate. Nu știm dacă sunt microbiologic pure sau nu, nu știm ce compoziție au, nu știm dacă nu cumva sunt infestate și dacă nu cumva noi credem că sunt.

Este sănătos să bem 2 litri de apă pe zi, de exemplu. Problemele cele mai importante ale aparatului urinar legate de apă pot fi pietrele sau litiaza. O apă de o calitate proastă și plină de chimicale este o apă care poate determina sau favoriza inclusiv apariția cancerelor.

Sunt pacienţi care vin cu cancer la vezica urinară și care n-au altă explicație decât faptul că probabil niște ani au băut apă cu un conținut foarte mare de nitriți și care poate duce în timp la apariția acestor boli foarte grave.

Ideal ar fi ca apa care să fie îmbuteliată într-un recipient care este inert și mă refer aici la sticlă, ar fi ideal și ar fi recomandat să putem bea astfel de apă”, a spus medicul. Citește articolul complet pe antena3.ro.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii