anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Apar alte focare de COVID în judeţul Iaşi. Unul este chiar la spital

GALERIE
covid
  • covid
- +

Trei noi focare de COVID 19 au fost raportate pe teritoriul judeţului Iaşi în ultimele 24 de ore. Ieri, potrivit Grupului de Comunicare Stategică s-au înregistrat 77 de noi cazuri, Iaşul coborând de pe podium şi situându-se după Bacău, Constanţa, Galaţi şi municipiul Bucureşti. La nivel naţional au fost raportate 1.639 de cazuri într-o singură zi, după efectuarea a peste 24.700 de teste. Doi ieşeni infectaţi cu noul coronavirus şi-au pierdut viaţa, la nivel naţional, numărul de decese raportate fiind de 41 de persoane.

După focarul de la Miroslava înregistrat în urmă cu două zile, ieri, a mai apărut unul, tot la o societate comercială de la Moţca. Este vorba despre nouă persoane care lucrează la o firmă şi care, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, au fost izolate, fie în spaţii special amenajate, fie la domiciliu. Spaţiul unde angajaţii pozitivi lucrau a fost dezinfectat, iar 11 contacţi direcţi de la locul de muncă au fost carantinaţi la punctul de lucru tocmai pentru a nu se întrerupe producţia.

Un alt focar raportat este la Secţia de recuperare Cordiovasculară şi Medicina Muncii din cadrul Spitalului de Recuperare. Aici, la nouă angajaţi testele RT PCR au fost pozitive. Persoanele depistate cu infecţia cu noul coronavirus au fost izolate, fie instituţiponal, fie la domiciliu. Potrivit reprezentanţilor DSP, s-a realizat dezinfecţia secţiei şi s-a decis retestarea întregului personal.

Şi la Centrul pentru Servicii Sociale s-au raportat un număr mai mare de cazuri de COVID 19. Este vorba de trei beneficiari ai centrului şi un angajat. Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi în cadrul instituţiei, iar angajatul a fost trimis acasă. Contacţii direcţi sunt în continuare supravegheaţi şi carantinaţi de personalul medical.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.