Apar listele de aşteptare pentru vaccinare. Cum va funcţiona sistemul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 17.04.2021

Apar listele de aşteptare pentru vaccinare. Cum va funcţiona sistemul

GALERIE
programare-vaccinare-medicul-de-familie
  • programare-vaccinare-medicul-de-familie
- +

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că va fi realizată o listă de aşteptare în platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID-19 unde se pot înscrie persoanele care doresc să se imunizeze. El a precizat că în momentul în care este eliberat un loc, persoana respectivă este anunţată şi are la dispoziţie 24 de ore să ocupe acea poziţie, dar poate şi refuza acest lucru.

“Un element important este legat de implementarea facilităţii listei de aşteptare din platforma de programare. Această listă de aşteptare va deveni funcţională odată ce numărul centrelor de vaccinare de la nivel naţional va fi cel prevăzut, conform etapei a doua a strategiei de vaccinare şi de asemenea vor fi activate, începând cu luna aprilie toate centrele de vaccinare care vor deservi inclusiv populaţia generală din etapa a treia a strategiei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă marţi, într-o conferinţă de presă.

El a explicat cum va funcţiona această listă de aşteptare. 

“Practic, o persoană în momentul în care îşi face cont în platforma de programare îşi exprimă opţiunea de a intra în această listă de aşteptare, se selectează un centru de vaccinare pentru care optează să se vaccineze, persoana va putea vizualiza numărul de persoane care se află în faţă pe acea listă de aşteptare şi în momentul în care va fi un loc disponibil, practic când se vor elibera loturi disponibile persoanele care sunt în lista de aşteptare vor fi notificate prin SMS şi e-mail, se rezervă locul în centrul de vaccinare pentru care au optat timp de 24 de ore, în acest interval persoana optează pentru programarea în locul respectiv în centrul respectiv sau refuză această programare, moment în care sistemul de programare practic notifică următoarele persoane după ce se primeşte confirmarea sau refuzul programării”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că persoanele înscrise în lista de aşteptare pot fi anunţate şi atunci când se deschid centre noi.

“Dacă se vor deschide centre noi şi există persoane aflate în lista de aşteptare, aplicaţia va notifica şi persoanele din lista de aşteptare când se deschid sloturi noi de programare în alte centre care nu erau disponibile până la acel moment şi persoanele respective au opţiunea de a ieşi din lista de aşteptare şi de a se programa în aceste centre de vaccinare, moment în care ele sunt şterse din lista de aşteptare şi se vor regăsi programate în noile centre de vaccinare”, a mai afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a declarat că autorităţile doresc şi înfiinţarea centrelor mobile de vaccinare pentru persoanele din mediul rural.

“Ne dorim activarea şi înfiinţarea centrelor mobile de vaccinare care urmează să intre în activitate foarte probabil din a doua jumătate a lunii martie pentru a asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural, din localităţile pentru care accesul persoanelor la un centru de vaccinare fix este deficitar sau se face cu dificultate”, a mai transmis Gheorghiţă.

El a mai precizat că conferinţa de presă, că până pe 17 aprilie sunt programate aproape 530.000 de persoane pentru prima doză de vaccin, iar dintre acestea 25 au vârsta peste 100 de ani.

“Numărul persoanelor programate în perioada 10 februarie - 17 aprilie pentru prima doză sunt 529.947 de persoane programate, iar în ceea ce priveşte persoanele programate la rapel sunt aproximativ 883.954 de persoane programate. Aş vrea să menţionez faptul că ne-am uitat la numărul de persoane cu vârsta peste 100 de ani care au fost şi sunt programate în momentul de faţă sunt peste 25 de persoane cu vârsta peste 100 de ani programate şi aproximativ 995 de persoane între grupa de vârstă 16 - 18 programate ceea ce înseamnă că sunt persoane cunoscute cu boli cronice”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.