anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Advertorial

Apărare împotriva atacurilor cibernetice direcţionate

GALERIE
ad_Comservice_Kaspersky_02
 • ad_Comservice_Kaspersky_02
- +

Atacurile direcţionate sunt procese îndelungate, care compromit securitatea şi oferă atacatorului control asupra dispozitivelor IT ale victimei, ocolind detectarea prin tehnologii tradiţionale de securitate.


În timp ce unii atacatori folosesc ameninţări avansate şi persistente (APT), care pot fi foarte eficiente, dar costisitor de implementat, alte „atacuri direcţionate” sunt mult mai ieftine şi pot fi la fel de devastatoare. Aceste atacuri direcţionate, folosind tehnicile de bază, inginerie socială, furtul datelor de autentificare ale angajaţilor, al software-ului legitim sau chiar malware acoperit de un certificat furat, nu fac vâlvă, dar sunt omniprezente.

Majoritatea companiilor au făcut deja investiţii majore în soluţii de securitate IT tradiţionale, localizate, în primul rând, la nivel de puncte de acces. Totuşi, în timp ce aceste tehnologii de securitate preventivă pot fi foarte eficiente în protejarea împotriva ameninţărilor comune, inclusiv malware, scurgeri de date, atacuri de reţea şi altele, în mod clar nu sunt suficiente: numărul total de incidente de securitate de afaceri şi breşe nu a scăzut deloc.

În mod specific, ameninţările direcţionate avansate pot rămâne nedetectate 200 de zile sau mai mult, în timp ce infractorii cibernetici colectează discret informaţii valoroase şi/sau afectează procese vitale de afaceri.

Potrivit statisticilor Kaspersky Lab, chiar şi un singur incident de atac direcţionat poate costa o întreprindere mai mult de 2,5 milioane USD, comparativ cu un punct de pornire de 80.000 USD pentru întreprinderile mici sau medii.

Lăsat neverificat, probabil că un atac direcţionat poate cauza daune serioase companiei, inclusiv:

• pierderi financiare importante
• pierderi de date critice
• controlul de la distanţă, de către atacator, a anumitor procese de afaceri aparent „autorizate”
• manipularea camuflată a datelor

Într-un studiu efectuat asupra organizaţiilor de tip întreprindere, realizat de Kaspersky Lab în 2015, 1 din 4 organizaţii (23%) a confirmat faptul că a fost ţinta a cel puţin unui atac direcţionat.

 

SOLUŢIA KASPERSKY PRIVATE SECURITY NETWORK

 

Pentru clienţii cu aceste nevoi specializate, Kaspersky Lab a dezvoltat Kaspersky Private Security Network, care permite companiilor să beneficieze de majoritatea avantajelor oferite de securitatea pe bază de cloud, fără eliberarea altor date în afara perimetrului controlat. Este o versiune personală, locală şi complet privată a Kaspersky Security Network aparţinând unei companii.

Kaspersky Private Security Network abordează probleme critice de securitate cibernetică, astfel încât niciun element de date să părăsească reţeaua locală. Kaspersky Private Security Network:

• asigură accesul la statisticile globale ale URL-urilor şi fişierelor
• clasifică URL-urile şi fişierele, cu verdicte specifice pentru obiecte rău intenţionate şi din whitelist
• minimizează daunele cauzate de incidentele de securitate cibernetică prin conştientizarea ameninţărilor în timp real
• permite adăugarea de verdicte unice specifice clientului şi privind ameninţările cu sursă terţă (codificare hash a fişierelor)
• reduce numărul de alarme false
• se conformează reglementărilor şi standardelor de securitate şi confidenţialitate stricte.

Kaspersky Private Security Network aplică informaţiile noastre unice privind ameninţările nu numai soluţiilor de securitate Kaspersky Lab, ci şi altor soluţii pe care o companie le rulează, inclusiv SIEM, managementul riscului şi conformitate. Toate aceste capacităţi pot fi integrate prin intermediul SDK, a apelurilor directe şi a interfeţei API a Kaspersky Private Security Network, asigurând o perspectivă unică asupra securităţii organizaţiei şi a pregătirii acesteia în fata ameninţărilor.

Toată gama de produse Kaspersky Security este disponibilă in toate judeţele Moldovei şi prin Comservice Company. Comservice Company, prin cei 25 de ani experienţă, împreună cu partenerul său, Kaspersky Lab, care împlineşte anul acesta 20 de ani, aduc o experienţă cumulată pe piaţa IT-ului şi îşi propun să crească siguranţa cibernetică a companiilor. Comservice Company este prezentă pe piaţa Moldovei cu birouri atât în Bacău, cât şi în Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.