Apărare împotriva atacurilor cibernetice direcţionate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Advertorial

Apărare împotriva atacurilor cibernetice direcţionate

GALERIE
ad_Comservice_Kaspersky_02
  • ad_Comservice_Kaspersky_02
- +

Atacurile direcţionate sunt procese îndelungate, care compromit securitatea şi oferă atacatorului control asupra dispozitivelor IT ale victimei, ocolind detectarea prin tehnologii tradiţionale de securitate.


În timp ce unii atacatori folosesc ameninţări avansate şi persistente (APT), care pot fi foarte eficiente, dar costisitor de implementat, alte „atacuri direcţionate” sunt mult mai ieftine şi pot fi la fel de devastatoare. Aceste atacuri direcţionate, folosind tehnicile de bază, inginerie socială, furtul datelor de autentificare ale angajaţilor, al software-ului legitim sau chiar malware acoperit de un certificat furat, nu fac vâlvă, dar sunt omniprezente.

Majoritatea companiilor au făcut deja investiţii majore în soluţii de securitate IT tradiţionale, localizate, în primul rând, la nivel de puncte de acces. Totuşi, în timp ce aceste tehnologii de securitate preventivă pot fi foarte eficiente în protejarea împotriva ameninţărilor comune, inclusiv malware, scurgeri de date, atacuri de reţea şi altele, în mod clar nu sunt suficiente: numărul total de incidente de securitate de afaceri şi breşe nu a scăzut deloc.

În mod specific, ameninţările direcţionate avansate pot rămâne nedetectate 200 de zile sau mai mult, în timp ce infractorii cibernetici colectează discret informaţii valoroase şi/sau afectează procese vitale de afaceri.

Potrivit statisticilor Kaspersky Lab, chiar şi un singur incident de atac direcţionat poate costa o întreprindere mai mult de 2,5 milioane USD, comparativ cu un punct de pornire de 80.000 USD pentru întreprinderile mici sau medii.

Lăsat neverificat, probabil că un atac direcţionat poate cauza daune serioase companiei, inclusiv:

• pierderi financiare importante
• pierderi de date critice
• controlul de la distanţă, de către atacator, a anumitor procese de afaceri aparent „autorizate”
• manipularea camuflată a datelor

Într-un studiu efectuat asupra organizaţiilor de tip întreprindere, realizat de Kaspersky Lab în 2015, 1 din 4 organizaţii (23%) a confirmat faptul că a fost ţinta a cel puţin unui atac direcţionat.

 

SOLUŢIA KASPERSKY PRIVATE SECURITY NETWORK

 

Pentru clienţii cu aceste nevoi specializate, Kaspersky Lab a dezvoltat Kaspersky Private Security Network, care permite companiilor să beneficieze de majoritatea avantajelor oferite de securitatea pe bază de cloud, fără eliberarea altor date în afara perimetrului controlat. Este o versiune personală, locală şi complet privată a Kaspersky Security Network aparţinând unei companii.

Kaspersky Private Security Network abordează probleme critice de securitate cibernetică, astfel încât niciun element de date să părăsească reţeaua locală. Kaspersky Private Security Network:

• asigură accesul la statisticile globale ale URL-urilor şi fişierelor
• clasifică URL-urile şi fişierele, cu verdicte specifice pentru obiecte rău intenţionate şi din whitelist
• minimizează daunele cauzate de incidentele de securitate cibernetică prin conştientizarea ameninţărilor în timp real
• permite adăugarea de verdicte unice specifice clientului şi privind ameninţările cu sursă terţă (codificare hash a fişierelor)
• reduce numărul de alarme false
• se conformează reglementărilor şi standardelor de securitate şi confidenţialitate stricte.

Kaspersky Private Security Network aplică informaţiile noastre unice privind ameninţările nu numai soluţiilor de securitate Kaspersky Lab, ci şi altor soluţii pe care o companie le rulează, inclusiv SIEM, managementul riscului şi conformitate. Toate aceste capacităţi pot fi integrate prin intermediul SDK, a apelurilor directe şi a interfeţei API a Kaspersky Private Security Network, asigurând o perspectivă unică asupra securităţii organizaţiei şi a pregătirii acesteia în fata ameninţărilor.

Toată gama de produse Kaspersky Security este disponibilă in toate judeţele Moldovei şi prin Comservice Company. Comservice Company, prin cei 25 de ani experienţă, împreună cu partenerul său, Kaspersky Lab, care împlineşte anul acesta 20 de ani, aduc o experienţă cumulată pe piaţa IT-ului şi îşi propun să crească siguranţa cibernetică a companiilor. Comservice Company este prezentă pe piaţa Moldovei cu birouri atât în Bacău, cât şi în Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.