Apărare împotriva atacurilor cibernetice direcționate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Advertorial

Apărare împotriva atacurilor cibernetice direcționate

GALERIE
foto articol
  • foto articol
- +

Atacurile direcționate sunt procese îndelungate, care compromit securitatea și oferă atacatorului control asupra dispozitivelor IT ale victimei, ocolind detectarea prin tehnologii tradiționale de securitate. În timp ce unii atacatori folosesc amenințări avansate și persistente (APT), care pot fi foarte eficiente, dar costisitor de implementat, alte „atacuri direcționate” sunt mult mai ieftine și pot fi la fel de devastatoare.

Aceste atacuri direcționate, folosind tehnicile de bază, inginerie socială, furtul datelor de autentificare ale angajaților, al software-ului legitim sau chiar malware acoperit de un certificat furat, nu fac vâlvă, dar sunt omniprezente.Majoritatea companiilor au făcut deja investiții majore în soluții de securitate IT tradiționale, localizate, în primul rând, la nivel de puncte de acces. Totuși, în timp ce aceste tehnologii de securitate preventivă pot fi foarte eficiente în protejarea împotriva amenințărilor comune, inclusiv malware, scurgeri de date, atacuri de rețeași altele, în mod clar nu sunt suficiente: numărul total de incidente de securitate de afaceri și breșe nu a scăzut deloc.

În mod specific, amenințările direcționate avansate pot rămâne nedetectate 200 de zile sau mai mult, în timp ce infractorii cibernetici colectează discret informații valoroase și/sau afectează procese vitale de afaceri. Potrivit statisticilor Kaspersky Lab, chiar și un singur incident de atac direcționat poate costa o întreprindere mai mult de 2,5 milioane USD, comparativ cu un punct de pornire de 80.000 USD pentru întreprinderile mici sau medii.

Lăsat neverificat, probabil că un atac direcționat poate cauza daune serioase companiei, inclusiv:

• pierderi financiare importante;

• pierderi de date critice;

• controlul de la distanță, de către atacator, a anumitor procese de afaceri aparent „autorizate”;

• manipularea camuflată a datelor.

Într-un studiu efectuat asupra organizațiilor de tip întreprindere, realizat de Kaspersky Lab în 2015, 1 din 4 organizații (23%) a confirmat faptul că a fost ținta a cel puțin unui atac direcționat.

 

SOLUŢIA: KASPERSKY PRIVATE SECURITY NETWORK

 

Pentru clienții cu aceste nevoi specializate, Kaspersky Lab a dezvoltat Kaspersky Private Security Network, care permite companiilor să beneficieze de majoritatea avantajelor oferite de securitatea pe bază de cloud, fără eliberarea altor date în afara perimetrului controlat. Este o versiune personală, locală și complet privată a Kaspersky Security Network aparținând unei companii.

Kaspersky Private Security Network abordează probleme critice de securitate cibernetică, astfel încât niciun element de date să părăsească rețeaua locală. Kaspersky Private Security Network:

• asigură accesul la statisticile globale ale URL-urilor și fișierelor;

• clasifică URL-urile și fișierele, cu verdicte specifice pentru obiecte rău intenționateși din whitelist;

• minimizează daunele cauzate de incidentele de securitate cibernetică prin conștientizarea amenințărilor în timp real;

• permite adăugarea de verdicte unice specifice clientului și privind amenințările cu sursă terță (codificare hash a fișierelor);

• reduce numărul de alarme false;

• se conformează reglementărilor și standardelor de securitate și confidențialitate stricte.

Kaspersky Private Security Network aplică informațiile noastre unice privind amenințările, nu numai soluțiilor de securitate Kaspersky Lab, ci și altor soluții pe care o companie le rulează, inclusiv SIEM, managementul riscului și conformitate. Toate aceste capacități pot fi integrate prin intermediul SDK, a apelurilor directe și a interfeței API a Kaspersky Private Security Network, asigurând o perspectivă unică asupra securității organizației și a pregătirii acesteia în fața amenințărilor.
 
Toată gama de produse Kaspersky Security este disponibilă în toate județele Moldovei și prin Comservice Company. Comservice Company, prin cei 25 de ani experiență, împreună cu partenerul său, Kaspersky Lab, care împlinește anul acesta 20 de ani, aduc o experiență cumulată pe piața IT-ului și își propun să crească siguranța cibernetică a companiilor. Comservice Company este prezentă pe piața Moldovei cu birouri, atât în Bacău, cât și în Iași.

Cei interesați pot lua parte la evenimentul de promovare din Iași, 28 iunie 2018, iar pentru asigurarea unui loc trimiteți un email la adresa tudor.colt@comservice.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.