Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Apărare neaşteptat de penetrabilă

GALERIE
@@@cristea-negut-martac-iasi-chindia
  • @@@cristea-negut-martac-iasi-chindia
- +

 

Poli a încasat în partida de vineri, contra Chindiei, tot atâtea goluri câte a primit în primele şase runde ale Ligii I de fotbal

 

 

Politehnica Iaşi nu a reuşit să rămână cu maximum de puncte pe teren propriu după runda a VII-a a Ligii I de fotbal. Vineri, ieşenii, care câştigaseră primele trei dueluri de acasă din această stagiune, au remizat în Copou, 2-2, cu Chindia Târgovişte. Semieşecul este cu atât mai dureros cu cât Poli rula pe o linie excelentă, fiind pe locul II, iar adversarul a fost accesibil. Nou-promovata din Târgovişte, care era pe locul de baraj al clasamentului, a venit în Moldova cu un lot fără nume sonore, ciuntit, în plus, de accidentări, patru jucători importanţi fiind scoşi din circuit.

Principala explicaţie a ratării aşteptatei victorii a fost organizarea defensivă precară a gazdelor. Acestea au primit între minutele 23 şi 50, tot atâtea goluri câte au primit în primele 540 de minute ale sezonului, când au întâlnit echipe mult mai bine cotate. Principala verigă slabă a fost Diallo, de nerecunoscut vineri. Înfipt bine în echipă după startul solid de sezon, stoperul pe care antrenorul Mihai Teja îl ştia de la Mediaş, din sezonul trecut, a avut mai multe ezitări şi a gafat impardonabil la golul egalizator. Mai mult, după ce a încasat un avertisment în minutul 45, putea fi eliminat în minutul 53. Prost s-a stat şi pe flancul stâng, unde Radu a fost prins de multe ori în poziţii de “doi contra unu”, inclusiv la faza care a precedat prima reuşită a oaspeţilor. Acest lucru s-a întâmplat pentru că Horşia nu a coborât cu fundaşul dreapta al Chindiei, Martac, care şi-a luat astfel o revanşă parţială după ce fusese ridiculizat la golul doi al Politehnicii de tânărul mijlocaş adus de la FCSB. Nici zona centrală a mijlocului nu a făcut un joc defensiv eficient. Breeveld, sub nivelul ultimelor partide, nu a închis culoarele corespunzător, fapt vizibil mai ales la primul gol al Chindiei, Loshaj nu l-a ajutat, iar Passaglia, introdus la pauză în locul crudului Fr. Cristea, a făcut un nou meci cenuşiu. Erorile defensive sunt cu atât mai supărătoare cu cât Iaşul a avut 2-0 la jumătatea primei reprize. Astfel, presiunea unui joc avântat, în care apărarea risca să se descopere, nu a existat, Teja având posibilitatea de a acorda atenţia cuvenită nepunerii în pericol a pierderii avantajului.

Nici pe plan ofensiv Iaşul nu a excelat. După ce a înscris de două ori, urmare a unor erori elementare ale oaspeţilor, care nu au fost în stare să blocheze o cursă frumoasă, dar în niciun caz de neoprit a lui Platini, plecat din jumătatea proprie şi

s-au apărat prost la golul doi, Poli nu şi-a mai creat nicio ocazie mare până la final! Deranjată de presingul avansat al trupei lui Viorel Moldovan, cu inima echipei, Andrei Cristea, bătând slab, Politehnica nu a profitat de faptul că Târgovişte avea un portar nerutinat, o defensivă cu stoperi rigizi şi “laterali” accesibili şi că în zonă centrală, în condiţiile în care Chindia a rulat în modulul “4-4-2”, iar Iaşul a mers în “4-1-4-1”, au existat multe momente în care avea superioritate numerică, trei contra doi. Iaşul nu a găsit soluţii de a remedia problemele nici după 2-2, când nu era intrată în criză de timp. Cu schimbări post pe post, fără a aduce ceva în plus, gazdele nu i-au creat nicio emoţie serioasă lui Aioani în cele 40 de minute care au urmat.

Surprinzător, Teja a apreciat la final jocul din repriza a doua, pierdută, şi în care statistica s-a echilibrat! Astfel, după un prim act în care Iaşul a câştigat net la încercări cadrate (4-1) şi cornere (4-0) şi a pierdut doar la şuturi în afara porţii (0-3), Chindia s-a impus în repriza a doua la cornere (3-1), iar raportul şuturilor a fost echilibrat: 2-1 la încercări pe poartă, 2-2 la şuturi în afară.

Trăgând linie, un rezultat sub aşteptări, generat de multiplele deficienţe ale ieşenilor. Remiza nu trebuie însă dramatizată, poziţia bună din clasament şi faptul că echipa continuă să fie neînvinsă rămânând elemente mult peste aşteptări în climatul existent la Poli. Iar faptul că echipa a atras într-o zi de vineri, de vară, la un meci cu o nou-promovată, pe un stadion uzat, aproape câţi spectatori a adus Politehnica în Copou în tot play-out-ul trecut este, poate, cel mai important câştig. Care, însă, nu trebuie risipit!

 

Poli-catalog

 

Rusu (5) – a fost învins de ambele şuturi cadrate ale oaspeţilor.

Gallego (5,5) – a alternat momentele bune cu altele mai puţin inspirate.

Făsinescu (6) – atent, sigur.

Diallo (4) – joc mult sub aşteptări, gafă mare de poziţionare la golul doi, a riscat eliminarea.

Radu (5) – probleme, generate şi de faptul că în câteva rânduri a fost lăsat în inferioritate numerică de Horşia, care nu a făcut bine faza defensivă.

Breeveld (5) – Neguţ a reluat de lângă el la primul gol al oaspeţilor.

Platini (5,5) – o prima repriză bună, de nerecunoscut în actul doi.

Fr. Cristea (5) – câteva încercări.

Loshaj (7) – a înscris, a dat o pasă de gol, alte câteva pase bune, dar a avut şi momente în care a întârziat jocul sau nu a făcut bine faza defensivă.

Horşia (6) – a înscris golul doi, a avut apoi alte nerealizări, mai ales pe plan defensiv, necoborând cu Martac.

A. Cristea (5) – lipsit de prospeţime.

Passaglia (5) – nu a adus nimic nou.

Mihalache (5) – mai are nevoie de timp pentru a reintra în ritm.

Bălan (5) – o încercare, în minutul 85.

 

foto: Adrian CUBA //Agerpres

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri