anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

Apare impozitul specific turismului

GALERIE
receptie hotel1
 • receptie hotel1
- +

Taxa urmează să fie introdusă de la începutul anului viitor. Impozitul va consta într-o sumă fixă plătită în funcţie de anumite criterii, cum ar fi numărul de paturi sau scaune.

Premierul Victor Ponta spune că sprijină introducerea impozitului specific pentru turism, dacă acesta va duce la ”o debirocratizare şi la taxe mai simplu de plătit”, în timp ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vorbeşte despre posibilitatea introducerii impozitului de la 1 ianuarie 2016. ”S-a tot încercat introducerea impozitului specific pentru turism, un impozit care să însemne proceduri mult mai simple şi să însemne controale mai puţine şi competiţie mai clară şi servicii mai bune pentru turiştii care beneficiază. Din punctul nostru de vedere, proiectul, care se va depune ca iniţiativă parlamentară, dacă respectă ceea ce am discutat şi anume plafonul acela de 5 milioane de euro cifra de afaceri, nu cum apăruse la un moment, 50 sau 75, era exagerat şi nu era o practică europeană şi dacă asta duce la debirocratizare şi taxe mai simplu de plătit, sigur că îl sprijinim”, a declarat Victor Ponta, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia.

El a precizat că prin introducerea acestui impozit hotelierii vor achita o sumă fixă. “Înseamnă că nu mai plăteşti celelalte taxe ca o societate obişnuită, ci ai nişte criterii simple şi clare. Plăteşti o sumă fixă şi dacă eşti bun, faci profit mai mare, dacă nu eşti bun, ieşi de pe piaţă”, a explicat premierul. La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezent la conferinţa de presă, a afirmat că acest proiect privind impozitul specific va fi aprobat de Parlament în această toamnă, urmând să fie aplicat de la 1 ianuarie 2016. “În cursul lunii septembrie am discutat să definitivăm această propunere de act normativ, va fi o propunere de lege, o iniţiativă parlamentară, astfel încât în toamna aceasta să fie aprobat de Parlament şi de la 1 ianuarie 2016 să fie aplicat”, a spus ministrul Teodorovici. De asemenea, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a explicat cu acelaşi prilej în ce constă acest impozit specific.  

“Dacă un hotel are 200 de locuri, el va plăti pe numărul de locuri sau camere. Pentru fiecare loc va plăti 100 de euro impozit pe an. Conform calculelor noastre, acest hotel (n.r. - hotelul unde a avut loc conferinţa de presă) va plăti în jur de 40.000 de euro pauşal. Că are grad de ocupare mai mare sau mai mic, că a făcut o cifră de afaceri mai mare sau mai mică, nu mai contează, va plăti o taxă fixă la numărul de locuri de cazare sau de camere. Acum acest hotel plăteşte 100.000 de euro şi alt hotel similar plăteşte zero. Baza de impozitare va fi mai mare pentru că toată lumea va plăti”, a menţionat preşedintele FPTR.  

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a solicitat reprezentanţilor mediului de afaceri să sprijine lupta împotriva evaziunii fiscale. “Cer de fiecare dată asociaţiilor din mediul privat tuturor oamenilor de afaceri corecţi să ne sprijine în ceea ce am început şi ceea ce trebuie să ducem mai departe şi anume lupta împotriva evaziunii fiscale, care este un cancer pentru orice societate. Nu doar pentru că avem mai puţine venituri la buget şi în primul rând pentru că împarte lumea de afaceri în două categorii, ăia fraierii care plătesc taxe şi băieţii destepţi, şmecherii, care nu le plătesc. Deci din punctul meu de vedere combaterea evaziunii fiscale nu înseamnă doar mai mulţi bani la buget, ci înseamnă de fapt o viaţă economică cinstită în care competiţia se face nu eludând taxe, ci având calitate şi servicii mai bune. (...) Controale ANAF trebuie să existe peste tot, dar aceste controale, aşa cum am vorbit cu preşedintele ANAF, trebuie să meargă către marea evaziune şi către respectarea tuturor regulilor pentru o competiţie corectă”, a spus Victor Ponta.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.