anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Apare videointerfonul inteligent care vă păzeşte casa de hoţi

GALERIE
electra-videointerfon-sistem-securitate
 • electra-videointerfon-sistem-securitate
- +

Electra se pregăteşte să lanseze pe piaţă un videointerfon care are încorporat un sistem de avertizare în caz de efracţie. Compania deţinută de omul de afaceri Marian Berdan s-a şi adresat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru a obţine brevet asupra acestui produs. Dispozitivul face parte din proiectul „Produse noi pentru Casa inteligentă în scopul asigurării securităţii economiei de energie şi confortului”, finanţat din fonduri europene şi implementat de Electra.

Valoarea totală a proiectului, ce s-a derulat timp de doi ani, a fost de circa 5,8 milioane lei din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 2,4 milioane lei. Noul dispozitiv din portofoliul Electra conţine pe lângă instalaţia de videointerfonie şi funcţie de alarmă, care poate fi dezarmată de la panoul exterior, a spus Berdan. „Atunci când pleci de acasă armezi sistemul din terminalul şi dacă între timp vine cineva şi forţează uşa, în secunda următoare, începe să sune alarma. Concomitent i se face instant poză persoanei respective. Dacă doar un milimetru se mişcă uşa sistemul poate suna la un centru de intervenţie rapidă, poate alarma vecinii. Se poate ataşa şi un senzor de incendiu la acest produs, iar dezarmarea sistemului se realizează de la panoul exterior”, a explicat patronul Electra.

Un alt produs realizat în cadrul acestui proiect este dispozitivul de control acces cu TAG-uri de proximitate. Acesta se poate monta în orice instituţie ori întreprinde şi cu ajutorul ei se poate înregistra mişcarea persoanelor în clădire. „Nu este un sistem care să îngrădească circulaţia personelor, ci unul de securitate prin care te protejezi. La nivel european se va pune un mare accent pe protecţia întreprinderilor, mai ales acolo unde sunt colectivităţi mai mari. Acest produs poate afişa numele angajatului, ora exactă când a intrat sau când a ieşit dintr-o încăpere dar şi multe altele. Avem însă şi o idee nouă pentru acest dispozitiv. Să facem un sistem ca atunci când angajatul părăseşte clădirea întreprinderii să-şi aleagă singur, în mod electronic, şi motivul plecării, să nu mai scrie mereu bonuri de învoire şi alte acte de acest tip, fie că vorbim de pauza de masă, de o delegaţie sau pentru că s-a învoit”, a zis acesta. Ca parte a aceluiaşi proiect, Electra a finalizat lucrările la produse de automatizare şi economisire a energei electrice în clădiri. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

Mihai CHIPER

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

A funcţionat vreodată Poarta Focşanilor conform raţiunii de securitate atribuite, aceea de apărare împotriva Rusiei? Nu!

opinii

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Gabriel MURSA

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Trăia o viaţă deşartă, anostă, lipsită de sens, o viaţă fără viaţă, cum ar spune O. Wilde. Îşi ducea traiul în singurătate, într-un trup părăsit de suflet, complet gol pe dinăuntru şi ros de rugina indiferenţei. Totul, inclusiv mângâierea blajină a soarelui de dimineaţă, îl apăsa ca o povară insuportabilă, iar înşiruirea monotonă a zilelor i se părea vânare de vânt, la fel ca Ecclesiastului, fiul regelui David. 

pulspulspuls

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primul uichend călduţ de la Iaşi, care de altfel a şi adus primăvara astronomică în târg, adicătelea cel care tocmai a trecut, cică ar fi adus, pe lângă boarea specifică trezirii naturii la viaţă şi ciripitul suav al păsărelelor, şi o vizită în oraş a unui dipotat de care sigur nu s-a mai auzit de multă vreme pe aici. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.