Aparent nevinovat: Prima expertiză - 40 km/h; A doua expertiză - 72 km/h
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Aparent nevinovat: Prima expertiză - 40 km/h; A doua expertiză - 72 km/h

GALERIE
accident
  • accident
- +

Judecătoria Iaşi a decis să condamne la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare un şofer acuzat de moarte de om. Cazul datează din septembrie 2008, fiind vorba de un accident rutier soldat cu decesul unei femei. Atunci, Eugen Gabriel Ciorobâtcă, de 28 de ani, conducea un vehicul marca Dacia Logan în localitatea Valea Lupului. Victima i-a apărut brusc în faţă, impactul fiind mortal. Femeia nu traversa în acel moment prin loc regulamentar, iar anchetatorii au trebuit să stabilească dacă şi şoferul a avut partea sa de vină. Modalitatea prin care se putea afla acest lucru era o expertiză de specialitate, care urma să stabilească viteza de deplasare. Dacă ar fi rezultat o viteza de maximum 60 de kilometri la oră, limita de viteză în localitate, Eugen Gabriel Ciorobâtcă era absolvit de orice vină. Aşa a şi rezultat, iniţial, în urma expertizei efectuate la Iaşi, care a stabilit o viteză de deplasare de 40 de kilometri la oră.

Întrucât procurorii nu au fost pe deplin convinşi de acel rezultat, au solicitat efectuarea unei noi expertize, la Bucureşti. Aceasta din urma a relevat că, de fapt, viteza de deplasare era cu mult mai mare, respectiv 72 de kilometri la oră. Îndeajuns ca şoferul să fie trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.