Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

ApaVital îşi bate joc de mii de oameni. Pe Bârnova se înoată în noroi

GALERIE
foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3788ApaVital, Ioan Tomafoto DAN LUCA - soseaua barnova - 3767foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3771foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3774foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3785foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3787foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3789foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3790foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3793foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3795foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3799foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3800
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3788
  • ApaVital, Ioan Toma
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3767
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3771
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3774
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3785
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3787
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3789
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3790
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3793
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3795
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3799
  • foto DAN LUCA - soseaua barnova - 3800
- +

Ieşenii de pe şoseaua Bârnova vor înota în nămol până dă gerul. Şantierul ApaVital urmează să fie închis spre sfârşitul anului, deşi lucrările de extindere a reţelei de canalizare trebuiau finalizate la sfârşitul lunii iulie.  

Situaţia a făcut obiectul unor discuţii aprinse în timpul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean, directorul ApaVital, Ioan Toma urmând să fie chemat la viitoarea şedinţă pentru a oferi explicaţii. “De la Trei Sarmale la deal este, cred, cel mai prost drum posibil. Şi nu este vorba doar de maşinile pe care ni le stricăm prin gropi, dar sunt kilometri întregi parcurşi de copiii care merg la şcoala de pe Bucium. Îi vezi în fiecare zi cum se uită, întrebându-se pe unde să calce. Pentru numele lui Dumnezeu, ne vom trezi cu proteste ale oamenilor, şi nu ştiu pe unde vom scoate cămaşa. E jenant ce se întâmplă”, a spus consilierul judeţean PNL Liviu Brătescu.

Lucrările de pe şoseaua Bârnova fac parte dintr-un proiect mai amplu, care vizează extinderea sistemului de canalizare în zona limitrofă Iaşului. Contractul presupune extinderea reţelei de canalizare cu 31 km în Păun, Pietrărie, Bârnova, şoseaua Bârnova, Cercu şi Vişani, precum şi realizarea a şase staţii de pompare a apelor uzate, subtraversarea drumurilor naţionale, a podeţelor şi pâraielor de pe traseu.
 
 
Pe şoseaua Bârnova se lucrează pe o lungime de 2,7 km. Lucrările, în valoare totală de 20,13 milioane lei, sunt efectuate de către Iasicon SA, refacerea asfaltului fiind subcontractată de SC TLSIT SA. Deşi lucrările trebuiau să fie deja terminate, se lucrează în continuare la toate cele 7 obiective ale proiectului. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost extins la 25 decembrie. “Întârzierea a fost cauzată în principal de timpul care a trecut până la obţinerea autorizaţiei de construcţie şi a diverselor avize. Noi suntem la mijloc în această problemă, pentru că nu lucrăm noi, ci o firmă care are răspunderea să termine la timp lucrările şi să le facă de calitate. Îi înţelegem pe localnici. Insistăm continuu pentru creşterea ritmului lucrărilor şi am intervenit pentru remedierea deficienţelor ori de câte ori am fost sesizaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.
 
 
Stadiul şantierului din şoseaua Bârnova urmează să facă obiectul unor noi discuţii peste aproximativ două săptămâni, la viitoarea şedinţă a CJ, programată la mijlocul lunii viitoare. “Acolo este drum judeţean. ApaVital are obligaţia să ni-l predea adus înapoi la starea iniţială. Prin avizul pe care l-am dat, am cerut să fie efectuate compactări de 80%, pentru a evita ca pe viitor să se lase asfaltul turnat pe şanţurile săpate. Noi am cerut să avem un om în comisia de recepţie, pentru a ne asigura că această condiţie a fost îndeplinită. Deocamdată însă, nu avem ce recepţiona”, a precizat şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Daniel Minciună.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri