ApaVital prognozează investiţii de aproape două miliarde de lei în următorii trei ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 18.09.2021

ApaVital prognozează investiţii de aproape două miliarde de lei în următorii trei ani

GALERIE
ApaVital
  • ApaVital
- +

Programul de investiţii al ApaVital este aproape jumătate din întregul buget al operatorului de apă pe anul în curs. Compania a estimat venituri de circa 170 milioane lei, în timp ce cheltuielile de investiţii sunt de peste 82 de milioane lei. Din această sumă, circa 32 milioane lei reprezintă o sumă rezervată pentru investiţiile de anul viitor. De menţionat că ApaVital ar putea accesa, în 2018, în cadrul Programul Operaţional de Infrastructură Mare (POIM), un proiect european de amploare, dar lucrările de execuţie se vor desfăşura în principal în anii 2019 şi 2020.

Acest lucru poate fi observat şi analizând estimările pentru bugetul de investiţii pe anii următori: 393 milioane lei în 2019 şi 1,4 miliarde lei în 2020, banii urmând a fi asiguraţi din fonduri de coeziune. „ApaVital va depune spre aprobare în anul 2018 aplicaţia de finanţare, urmând ca, după aprobare, să semneze contractul de finanţare. Pentru anii 2019 şi 2020 se continuă strategia investiţională ce vizează terminarea lucrărilor începute din sursele proprii ale unităţii, precum şi implementarea celor 15 contracte din cadrul programului cu finanţare din fonduri nerambursabile“, se arată într-un raport de specialitate întocmit de conducerea ApaVital. În ceea ce priveşte investiţiile pe anul în curs, din cele circa 50 milioane lei care sunt prognozate a fi cheltuite efectiv, ApaVital are în vedere investiţii noi în valoare de 18,7 milioane lei.

„S-au alocat surse proprii în principal pentru executarea lucrărilor de investiţii începute în anii precedenţi (lucrări în continuare), iar în ceea ce priveşte lucrările noi finanţarea are în vedere extinderea reţelelor de infrastructură tehnico-edilitară în zona rurală. Totodată, au fost alocate resurse tot din surse proprii şi pentru efectuarea de achiziţii de utilaje independente“, se mai precizează în raport. În 2018, veniturile operatorului de apă au fost estimate la 170 milioane lei, în creştere cu aproape 7% faţă de anul trecut, iar profitul brut ar urma să fie de circa 10 milioane lei. ApaVital are peste 1.300 de angajaţi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.