Apel către pacienţi să nu facă stocuri de medicamente. ”Tendinţă care este în detrimentul nevoilor altor pacienţi"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Apel către pacienţi să nu facă stocuri de medicamente. ”Tendinţă care este în detrimentul nevoilor altor pacienţi"

GALERIE
medicamente
  • medicamente
- +

În ultimele luni a fost semnalată în mai multe rânduri lipsa medicamentelor pe bază de levotiroxină din farmacii - folosite pentru afecţiuni tiroidiene.

 Astfel, Colegiul Farmaciştilor din România a revenit cu un apel care a fost lansat încă din primele luni ale pandemiei de COVID-19 şi anume, limitarea tendinţei pacienţilor de a face stocuri de medicamente. "Colegiul Farmaciştilor reiterează apelul de a se respecta recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentului de prevenire a presiunii inutile asupra lanţurilor de aprovizionare, pe de o parte, prin prescrierea de către medici şi eliberarea în farmacie a unei cantităţi de medicamente care să asigure tratamentul pentru o perioadă obişnuită de timp, şi pe de altă parte, prin renunţarea din partea unor pacienţi la stocarea medicamentelor atât de solicitate în ultima perioadă, tendinţă care este în detrimentul nevoilor altor pacienţi", au precizat aceştia.

Farmaciştii mai spun că doar printr-o eliberare şi utilizare raţională se pot asigura medicamentele necesare pentru toţi bolnavii cronici. De asemenea, una dintre companiile producătoare a adresat un apel către autorităţile publice competente pentru a introduce măsuri care să vizeze limitarea, în conformitate cu cantităţile prescrise, a distribuirii şi vânzării în farmacii pentru a evita criza şi pregătirea de stocuri. "Avem încredere că pacienţii sunt conştienţi de faptul că, dacă achiziţionează din farmacii produse cu Levotiroxină necesare pentru maxim 3 luni de tratament, vor beneficia toţi de un acces facil şi echitabil la tratament, datorită unei disponibilităţi echilibrate în fiecare judeţ", au precizat reprezentanţii companiei producătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.