Apel la societatea civilă și toți consilierii municipali responsabili să se implice pentru a pune capăt unei administrații corupte!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Mafia imobiliară a pus stăpânire pe Primăria Iași.

Apel la societatea civilă și toți consilierii municipali responsabili să se implice pentru a pune capăt unei administrații corupte!

GALERIE
bodea
  • bodea
- +

“În această perioadă, prin vigilență și presiune politică, am reușit, alături de consilierii municipali liberali,  să oprim un adevărat tun de zeci de milioane euro, o ”mânăreală” cu patrimoniul public al Iașului orchestrată de grupul infracțional organizat care s-a înstăpânit în fruntea Primăriei Iași.

În primul rând, numai într-o țară bananieră se poate ca un samsar imobiliar să ”închine” la cumătria primarului bani, iar apoi să facă afaceri cu Primăria. Mai adăugați la acest lucru faptul că primarul Chirica locuiește în casa deținută de principalul beneficiar de contracte de infrastructură de la Primăria Iași. Această lipsă de decență, acest tupeu banditesc este expresia amoralității în care se scaldă actuala conducere a Primăriei.

În al doilea rând, termenii schimbului de terenuri propus de primarul Chirica arată că acest om și-a pierdut șimțul rațiunii și că nu îi pasă deloc să apere interesele Iașului și ale comunității. Mihai Chirica s-a transformat în avocatul câtorva samsari imobiliari, este prizonier într-o încrengătură de interese imobiliare din care au de pierdut ieșenii, iar o mână de potentați se îmbogățesc.

În al treilea rând, invit reprezentanții societății civile, liderii partidelor politice care nu au fost cumpărați de mafia din jurul lui Chirica să vadă cu ochii lor cum acest samsar care urma să primească terenuri în valoare de peste aprox. 10 milioane de euro de la Primăria Iași deja a îngrădit terenul de pe str. Elena Doamna (zona de vizavi de Hotel Europa) sau cum a prevăzut deja într-un PUZ din 2017 construcția a trei blocuri pe terenul de pe str. Zimbrului. Aceste două suprafețe de teren ce urmau să fie parte a schimbului de terenuri sunt în proprietatea Primăriei, sunt ale noastre, ale ieșenilor, dar deja prietenul primarului Chirica le-a trecut, de facto, pe persoană fizică. Prin această tranzacție urma să se parafeze, prin votul consilierilor, o înțelegere negociată îndelung în spatele ușilor închise, din care păgubiți urmau să fie ieșenii.

Mai adăugați la aceste lucruri două spețe similare ce le-am devoalat recent, și anume faptul că un alt samsar imobiliar ce a “închinat” la aceeași cumătrie a primarului sume de bani construise samavolnic o parcare pe terenul Primariei, în zona Smârdan, Str. Moldovei, iar Poliția Locală Iași, “surdă și oarbă”, a semnat procesul verbal de recepție fără obiecțiuni, deși tocmai această instituție este responsabilă cu paza patrimoniului public.

În plus, un alt teren valoros al Primăriei Iași, situat în zona Sărărie, a ajuns, grație incompetentei Primarului Chirica și a serviciului juridic din Primărie, pe mâinile patronului fițuicii cotidiene Bună Ziua Iași, singurul patron de presă din Iași condamnat pentru santaj. Și această “afacere” marca Chirica creează prejudicii ieșenilor de ordinul altor milioane de euro.

Primarul PSD Mihai Chirica, împreună cu consilierii PSD-ALDE, sunt captivi unei rețele de interese imobiliare care a pus stăpânire pe Primăria Iași și care a monopolizat această piață prin privilegii și favoruri primite de la Primăria Iași.

Acest ultim an de zile de luptă în care am fost, de cele mai multe ori singurul dintre politicienii locali care a devoalat haosul premeditat din zona urbanismului ieșean, interesele imobiliare obscure ale unor grupuri din jurul primarului, abuzurile fără limite care au călcat în picioare drepturile ieșenilor,  începe să dea roade.

Am reușit, iată, să stopăm vânzarea Iașului “la tarabă” către samsarii imobiliari din jurul Primarului Mihai Chirica.

Fac apel la societatea civilă, la USR Iași, precum si la consilierii municipali ai PMP Iași si consilierul independent Andrei Postolache să se implice, alături de PNL Iași, pentru a pune capăt unei administrații locale corupte!”

Marius Bodea
Președintele Biroului Politic Local al PNL Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.