Apel la societatea civilă și toți consilierii municipali responsabili să se implice pentru a pune capăt unei administrații corupte!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 28.02.2021

Mafia imobiliară a pus stăpânire pe Primăria Iași.

Apel la societatea civilă și toți consilierii municipali responsabili să se implice pentru a pune capăt unei administrații corupte!

GALERIE
bodea
  • bodea
- +

“În această perioadă, prin vigilență și presiune politică, am reușit, alături de consilierii municipali liberali,  să oprim un adevărat tun de zeci de milioane euro, o ”mânăreală” cu patrimoniul public al Iașului orchestrată de grupul infracțional organizat care s-a înstăpânit în fruntea Primăriei Iași.

În primul rând, numai într-o țară bananieră se poate ca un samsar imobiliar să ”închine” la cumătria primarului bani, iar apoi să facă afaceri cu Primăria. Mai adăugați la acest lucru faptul că primarul Chirica locuiește în casa deținută de principalul beneficiar de contracte de infrastructură de la Primăria Iași. Această lipsă de decență, acest tupeu banditesc este expresia amoralității în care se scaldă actuala conducere a Primăriei.

În al doilea rând, termenii schimbului de terenuri propus de primarul Chirica arată că acest om și-a pierdut șimțul rațiunii și că nu îi pasă deloc să apere interesele Iașului și ale comunității. Mihai Chirica s-a transformat în avocatul câtorva samsari imobiliari, este prizonier într-o încrengătură de interese imobiliare din care au de pierdut ieșenii, iar o mână de potentați se îmbogățesc.

În al treilea rând, invit reprezentanții societății civile, liderii partidelor politice care nu au fost cumpărați de mafia din jurul lui Chirica să vadă cu ochii lor cum acest samsar care urma să primească terenuri în valoare de peste aprox. 10 milioane de euro de la Primăria Iași deja a îngrădit terenul de pe str. Elena Doamna (zona de vizavi de Hotel Europa) sau cum a prevăzut deja într-un PUZ din 2017 construcția a trei blocuri pe terenul de pe str. Zimbrului. Aceste două suprafețe de teren ce urmau să fie parte a schimbului de terenuri sunt în proprietatea Primăriei, sunt ale noastre, ale ieșenilor, dar deja prietenul primarului Chirica le-a trecut, de facto, pe persoană fizică. Prin această tranzacție urma să se parafeze, prin votul consilierilor, o înțelegere negociată îndelung în spatele ușilor închise, din care păgubiți urmau să fie ieșenii.

Mai adăugați la aceste lucruri două spețe similare ce le-am devoalat recent, și anume faptul că un alt samsar imobiliar ce a “închinat” la aceeași cumătrie a primarului sume de bani construise samavolnic o parcare pe terenul Primariei, în zona Smârdan, Str. Moldovei, iar Poliția Locală Iași, “surdă și oarbă”, a semnat procesul verbal de recepție fără obiecțiuni, deși tocmai această instituție este responsabilă cu paza patrimoniului public.

În plus, un alt teren valoros al Primăriei Iași, situat în zona Sărărie, a ajuns, grație incompetentei Primarului Chirica și a serviciului juridic din Primărie, pe mâinile patronului fițuicii cotidiene Bună Ziua Iași, singurul patron de presă din Iași condamnat pentru santaj. Și această “afacere” marca Chirica creează prejudicii ieșenilor de ordinul altor milioane de euro.

Primarul PSD Mihai Chirica, împreună cu consilierii PSD-ALDE, sunt captivi unei rețele de interese imobiliare care a pus stăpânire pe Primăria Iași și care a monopolizat această piață prin privilegii și favoruri primite de la Primăria Iași.

Acest ultim an de zile de luptă în care am fost, de cele mai multe ori singurul dintre politicienii locali care a devoalat haosul premeditat din zona urbanismului ieșean, interesele imobiliare obscure ale unor grupuri din jurul primarului, abuzurile fără limite care au călcat în picioare drepturile ieșenilor,  începe să dea roade.

Am reușit, iată, să stopăm vânzarea Iașului “la tarabă” către samsarii imobiliari din jurul Primarului Mihai Chirica.

Fac apel la societatea civilă, la USR Iași, precum si la consilierii municipali ai PMP Iași si consilierul independent Andrei Postolache să se implice, alături de PNL Iași, pentru a pune capăt unei administrații locale corupte!”

Marius Bodea
Președintele Biroului Politic Local al PNL Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.