APEL UMANITAR Este nevoie de sânge pentru bolnavii oncologici
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

APEL UMANITAR Este nevoie de sânge pentru bolnavii oncologici

GALERIE
donare sange
  • donare sange
- +

Medicii de la Institutul Regional de Oncologie care amână zilnic intervenţii chirurgicale fac apel la ieşeni să doneze sânge pentru bolnavii din spitale care au nevoie de transfuzii.  

Specialiştii invită populaţia să contribuie la salvarea bolnavilor care au nevoie de intervenţii chirurgicale, dar care nu pot fi operaţi pentru că IRO nu are suficient sânge. „Nevoia de sânge este o problemă cunoscută în sistem pentru care fiecare medic, fiecare spital, caută soluţii. Noi apelăm la rudele bolnavilor, le dăm câte un fluturaş şi îi îndemnăm să meargă să doneze la centrul de transfuzii. Avem intervenţii chirurgicale care se amână pentru că nu se poate intra în sală fără o rezervă de sânge”, a precizat ec. Mirela Grosu, manager IRO.

Conducerea IRO a arătat că medicii curanţi ai bolnavilor analizează fiecare caz care urmează să fie operat şi că, în funcţie de necesarul de sânge, solicită rudelor să caute donatori în Iaşi sau în judeţele din care provin. Potrivit conducerii Centrului Regional de Transfuzii Iaşi, pentru a asigura nevoile spitalelor, în centru ar trebui să se înregistreze zilnic câte 70-80 de donatori care să poată dona sânge. „Săptămâna trecută, de miercuri spre final au fost mai mulţi donatori. Noi am transmis IRO unităţi pentru fiecare grupă, poate a fost o problemă cu 0 pozitiv pentru că am direcţionat mai multe la Pediatrie, pentru cazul cu fetiţa cu picioarele strivite. Astăzi însă iar am avut mai puţini donatori”, a arătat Alina Pleşu, medic de laborator la CRTS.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.