anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.10.2020

Apelul dramatic al unui medic român. Nu sunt locuri în spitale: ”Încep să ne moară rudele”

GALERIE
milena man
  • milena man
- +

Spitalele destinate pacienților infectați cu Covid-19 din România sunt arhipline, iar medicii nu știu cum să mai facă față cererilor de internare.

La Cluj, conferențiarul doctor Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca, spune că s-a ajuns în situația dramatică în care doar moartea unui pacient mai face loc pentru internarea unui bolnav.

 

”Deci întotdeauna, exclus să mai avem vreun pat. Pentru pacienții care sunt moderat sever, le facem loc, încercând să trimitem alții acasă sau în spitalele suport. Dacă vorbim de terapie intensivă, evident lucrurile stau la fel de prost ca peste tot în țară. S-a eliberat ieri un loc printr-un deces. Din păcate, era decesul unui apropiat, unui om din familie, din echipa noastră, ceea ce este mai dramatic. Am făcut și facem tot ce putem, dar încep să ne moară și rudele. Locurile sunt puține, cert, sau deloc.” - a declarat medicul pentru  Știrile Pro TV

”Dacă acum o săptămână v-ași fi spus că vorbim doar de pacienți obezi, care sunt clar la risc, de pacienții cu diabet zaharat și eventual cu comorbidități cardiovasculare, pot să vă spun doar că aceștia sunt cei care domină. Pot acum să vă spun că pacientul nostru de ieri nu era nici gras, nu era nici obez, nu era nici bătrân, nu avea nici comorbidități și fiind rudă a unuia din echipa noastră chiar ne-am străduit. Nu ne-am străduit pentru el mai mult decât pentru alții, dar nu întotdeauna avem soluțiile bune.” -  a mai declarat ea.

Previziunile medicilor pentru perioadă următoare în România sunt sumbre. Cconferențiarul doctor Milena Man se așteaptă ca numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19, în 24 de ore, să ajungă la 5.000.

”Numărul de 5000 cred că va fi atins foarte repede la nivel de țară. Cred că foarte curând, nu doar se vor deschide alte spitale, dar va trebui ca fiecare spital să aibă secția lor de Covid, mini secția lor de Covid, în care să-și gestioneze cazurile cu patologia aferentă. Deci pacienții de la gastro-entero să aibă câteva cazuri de gastro-entero, la Institutul Inimii să aibă cazuri pentru Institutul Inimii sau cardiologia .. și așa mai departe, astfel încât neurologia cu accidentele vasculare să nu trebuiască gestionate în secții de nespecialitate, unde evident avem mai puține cunoștințe sau mai puține mijloace de a-i trata corespunzător.” - a mai spus medicul la Știrile Pro TV.

Un număr de 3.952 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în România, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 31.767 de teste la nivel naţional, sâmbătă, 18 octombrie.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate până în prezent pe teritoriul României sunt în Bucureşti - 25.933 şi în judeţele Suceava - 7.830, Iaşi - 7.746, Prahova - 7.710 şi Braşov - 7.526.

sURSA: Știrile Pro TV

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Dan CONSTANTIN

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Era mai potrivit să ne explice de ce sunt angajate atât de multe rude în cadrul Primăriei Iaşi sau de ce are nevoie de tot aparatul de propagandă, demn de Kim Ir-sen sau Kim Jong-un, ca să îşi întreţină imaginea.

Filmuletul zilei

opinii

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

Termic, hibrid, electric (1)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (1)

Tehnologia nu iartă, iar progresele tehnico-ştiinţifice fac astfel încât să se aplice teoria distrugerii creatoare a lui Joseph Alois Schumpeter, conform căreia sistemele tehnice utilizate anterior cad în uitare. 

Dominantă şi armonice

Nicolae CREŢU

Dominantă şi armonice

În artele de sinteză complexă, un imperativ care li se impune autenticilor creatori ţine de ponderea diferenţiată a componentelor - „dimensiuni”, convergent şi complementar active în conlucrarea lor, edificatoare a unui întreg, dominat mai din adânc de unitatea lui interioară, la care nu ar accede fără armonizarea lor. 

pulspulspuls

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Pentru că încă mai persistă unele neclarităţi în ce priveşte eliminarea,cu mare scandal sau cu batista pe ţambal, a unora sau altora de pe listele de candidaturi de la Iaşi, sau, dimpotrivă, plasarea unor nume surpriză pe acolo, am zis că, dacă tot aceste liste s-au depus şi de-acuma nu mai ai ce le face nici să stai în limbă, haideţi să vă mai spunem două-trei vorbe despre şmenurile din spatele alcătuirii tabelelor. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.