Aplauze pentru acest elev de la Racoviță. A venit cu medalia de argint de la Balcaniada de Matematică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Aplauze pentru acest elev de la Racoviță. A venit cu medalia de argint de la Balcaniada de Matematică

GALERIE
Ovidiu Avadanei dOvidiu avadaneiOvidiu Avadanei, 1
 • Ovidiu Avadanei d
 • Ovidiu avadanei
 • Ovidiu Avadanei, 1
- +

Ovidiu Avădanei este în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” 

Un rezultat de excepţie a fost obţinut de elevul Ovidiu Avădanei, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi. Acesta a obţinut la Olimpiada Balcanică de Matematică, care a avut loc în perioada 5-10 la Tirana, Albania, medalia de argint.

Concursul, aflat la cea de-a 33 ediţie, a adunat echipe din 19 ţări, din care amintim: Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Albania, Azerbaijan, Franţa, Italia, etc. „Performanţele şcolare ale elevului Ovidiu Avădanei, constituie rezultatul pasiunii pentru matematică. Câştigător al Marelui Premiu Leris, în clasa a IV-a, a atras atenţia tuturor profesorilor prin interesul pentru cunoaştere şi voinţa de a atinge performanţe deosebite. Ele s-au concretizat an de an în premii la Olimpiadele Naţionale de Matematică, ceea ce i-a permis, accesul la competiţii internaţionale de prestigiu. Anul acesta, în clasa a XII-a, a obţinut calificarea în lotul restrâns al României şi medalia de argint la Balcaniada de Matematică, rezultat excepţional ce încununează eforturile individuale,îndrumarea competentă şi susţinută a profesorului de matematică Cătălin Budeanu. Toate aceste reuşite se înscriu în contextul educativ pe care Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” îl oferă elevilor săi pasionaţi de cunoaştere”, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă” din Iaşi.

Acesta a fost pregătit pentru această competiţie la matematică de către profesorul Cătălin Budeanu. Ovidiu a obţinut medalia de argint cu 30 de puncte din cele 40, câte sunt în total. La Balcaniadă, echipa României a obţinut 6 medalii, 2 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz, clasându-se pe poziţia a doua în clasamentul neoficial pe echipe, după Serbia. Elevul ieşean va ajunge acasă abia luna viitoare deoarece la întoarcerea în ţară va rămâne la Bucureşti, unde se va pregăti pentru bacalaureatul special, care se va susţine în perioada 14-27 mai, la Braşov.

Ovidiu a obţinut la Olimpiada Naţională de Matematică de anul acesta, care a avut loc luna trecută, medalia de aur şi calificarea în lot, şi urmează să participe la baraje pentru a ajunge la Olimpiada Internaţională de Matematică. De-a lungul anilor de studiu, Ovidiu a obţinut la Olimpiadele Naţionale de Matematică premii importante şi constante. În clasa a VI-a a obţinut premiul al II-lea, în clasa a VII-a menţiune şi medalia de argint, în clasa a VIII-a menţiune şi medalia de aur, la Balcaniada de Matematică din Grecia, medalia de argint, în clasa a IX-a premiul III şi medalia de aur, în clasa a X-a menţiune şi medalia de aur şi calificare în lot, iar în clasa a XI-a premiul I, medalia de aur şi calificare în lot.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.