anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Aplauze pentru acest elev de la Racoviță. A venit cu medalia de argint de la Balcaniada de Matematică

GALERIE
Ovidiu Avadanei dOvidiu avadaneiOvidiu Avadanei, 1
 • Ovidiu Avadanei d
 • Ovidiu avadanei
 • Ovidiu Avadanei, 1
- +

Ovidiu Avădanei este în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” 

Un rezultat de excepţie a fost obţinut de elevul Ovidiu Avădanei, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi. Acesta a obţinut la Olimpiada Balcanică de Matematică, care a avut loc în perioada 5-10 la Tirana, Albania, medalia de argint.

Concursul, aflat la cea de-a 33 ediţie, a adunat echipe din 19 ţări, din care amintim: Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Albania, Azerbaijan, Franţa, Italia, etc. „Performanţele şcolare ale elevului Ovidiu Avădanei, constituie rezultatul pasiunii pentru matematică. Câştigător al Marelui Premiu Leris, în clasa a IV-a, a atras atenţia tuturor profesorilor prin interesul pentru cunoaştere şi voinţa de a atinge performanţe deosebite. Ele s-au concretizat an de an în premii la Olimpiadele Naţionale de Matematică, ceea ce i-a permis, accesul la competiţii internaţionale de prestigiu. Anul acesta, în clasa a XII-a, a obţinut calificarea în lotul restrâns al României şi medalia de argint la Balcaniada de Matematică, rezultat excepţional ce încununează eforturile individuale,îndrumarea competentă şi susţinută a profesorului de matematică Cătălin Budeanu. Toate aceste reuşite se înscriu în contextul educativ pe care Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” îl oferă elevilor săi pasionaţi de cunoaştere”, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă” din Iaşi.

Acesta a fost pregătit pentru această competiţie la matematică de către profesorul Cătălin Budeanu. Ovidiu a obţinut medalia de argint cu 30 de puncte din cele 40, câte sunt în total. La Balcaniadă, echipa României a obţinut 6 medalii, 2 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz, clasându-se pe poziţia a doua în clasamentul neoficial pe echipe, după Serbia. Elevul ieşean va ajunge acasă abia luna viitoare deoarece la întoarcerea în ţară va rămâne la Bucureşti, unde se va pregăti pentru bacalaureatul special, care se va susţine în perioada 14-27 mai, la Braşov.

Ovidiu a obţinut la Olimpiada Naţională de Matematică de anul acesta, care a avut loc luna trecută, medalia de aur şi calificarea în lot, şi urmează să participe la baraje pentru a ajunge la Olimpiada Internaţională de Matematică. De-a lungul anilor de studiu, Ovidiu a obţinut la Olimpiadele Naţionale de Matematică premii importante şi constante. În clasa a VI-a a obţinut premiul al II-lea, în clasa a VII-a menţiune şi medalia de argint, în clasa a VIII-a menţiune şi medalia de aur, la Balcaniada de Matematică din Grecia, medalia de argint, în clasa a IX-a premiul III şi medalia de aur, în clasa a X-a menţiune şi medalia de aur şi calificare în lot, iar în clasa a XI-a premiul I, medalia de aur şi calificare în lot.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.