anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

GADGET, MY LOVE

Aplicația „Orașul Meu” are acum o secțiune de plăți

GALERIE
orasul meu
 • orasul meu
- +

Săptămâna trecută aplicația mobilă „Orașul meu” a adăugat secțiunea „util.in.oras” cu ajutorul căruia utilizatorii pot efectua diferite plăți direct din meniul softului.

Cu această nouă funcție este posibilă comanda și plata prin SMS a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun, a taxiului, a parcării sau a rovinietei electronice. În acest moment, aplicația este activă în orașele Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Iași, Oradea, Poiana Brașov, Satu Mare, Târgu-Mureș, Timișoara și Turda, iar numărul acestora este în creștere.
În Iași se pot achiziționa bilete cu o călătorie, abonamente pentru o ora jumătate sau pentru o zi pentru orice mijloc de transport în comun disponibil, fiind necesar doar numărul traseului. Funcția pentru plata parcării nu poate fi folosită în Iași, probabil din lipsa parcărilor de acest fel, iar comanda de taxi se efectuează cu ajutorul aplicației „Clever Taxi”, realizată în parteneriat cu Orange.
Conceput ca un ghid mobil, „Orașul meu” oferă informații despre locuri și evenimente urbane din întreaga țară care pot fi adăugate gratuit de către orice utilizator. Acest lucru nu este neapărat un avantaj pentru oamenii în căutare de diverse activități în orașul natal, având în vedere că în acest moment pentru orașul Iași sunt afișate doar 5 evenimente.
În schimb, toate informațiile prezentate în această aplicație sunt afișate pe o hartă pentru a fi mai ușor de localizat, iar  cu ajutorul funcției „in.jurul.meu” se pot căuta localuri si evenimente în funcție de poziția pe hartă a utilizatorului. Creatorii aplicației au declarată că este în lucru și o variantă în limba engleză pentru turiștii din România. În prezent aplicația oferă informaţii despre peste 32.000 de locuri şi peste 1500 de evenimente din București, orașele mari ale țării, de pe Valea Prahovei și litoral, fiind astfel un bun ghid pentru ieșenii care își plănuiesc vacanța de vară.
Aplicația „Orașul meu” este disponibilă online la adresa www.orasulm.eu și poate fi instalată gratuit pe telefoane cu sistemul de operare iOS şi Android. 
Ai încercat această aplicații? Ne găsești și pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuții și articole din domeniu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.