Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Aplicația care pune Internetul să lucreze pentru tine

GALERIE
IFTTT
  • IFTTT
- +

 

Cu aplicația IFTTT (If This Than That) poți crea o legătura între două servicii sau aplicații pe care le folosești deja astfel încât utilizarea acestora să fie cât mai eficientă. Serviciul a fost gândit pentru a-i ajuta pe utilizatori să controleze fluxurile de informații online, dar, mai exact, ce poți face cu IFTTT?
În traducere în limba română „dacă asta, atunci aia”, aplicația IFTTT te ajută să creezi diferite rețete între două servicii online, astfel încât dacă se întâmplă ceva în aplicația X, atunci să se efectueze o acțiune în aplicația Y. Deși la bază o funcție din informatica din liceu, aplicația poate fi folosită de către oricine și nu necesită cunoștințe de programare. Serviciile utilizate în aceste combinații sau rețete poartă denumirea de canale, iar în acest moment sunt disponibile 69 de canale printre care Facebook, Twitter, Dropbox, Gmail, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pocket, Wordpress, Blogger și multe altele.
Rețetele pot fi create sau, în lipsă de inspirație, pot fi încercate rețetele altor utilizatori. De exemplu, există o rețetă care va modifica automat poza de profil de pe Twitter cu cea de pe Facebook de fiecare dată când o schimbi. Cu o altă rețetă poți seta să primești un SMS când se anunță ploi pentru a ști să iei o umbrelă cu tine sau poți selecta să primești un email când apare un episod nou din serialul TV preferat sau să primești un telefon când o acțiune depășește o anumită cotă la bursă. Există și multe rețete amuzante, de exemplu, dacă dorești să scapi dintr-o situație nepotrivită, trimiți un mesaj către IFTTT și imediat vei primi un apel telefonic fals salvator.
După ce iți faci cont vei observa că ai fost conectat automat la diferite canale sponsorizate (printre care și Boxoh Package, un serviciu care monitorizeaza coletele trimise în USA, deci inutil în România), dar le poți dezactiva accesând setările, apoi secțiunea Channels și apoi deconectezi fiecare canal pe care nu îl folosești. Tot de aici poți activa diferite servicii (să te loghezi cu contul de Facebook, Twitter, email sau oricare altul) pentru a le putea folosi în viitoare rețete.
Serviciul IFTTT este disponibil gratuit pe www.ifttt.com din septembrie 2011 și de aproximativ o lună există și o aplicație pentru iPhone care te ajută să folosești diferite rețete și cu următoarele aplicațiile din telefon: Contacte, Fotografii și Memento-uri. Pentru cei cu telefoane cu sistemul de operare Android există aplicația Pushover care preia informațiile generate de rețetele de pe IFTTT, dar din păcate aceasta nu este gratuită.
 
Tu de ce astfel de rețetă ai avea nevoie? Ne găsești și pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuții și articole din domeniu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri