Aplicație scoasă la licitație: Primăria Iași se va muta parțial în telefoanele ieșenilor

miercuri, 10 iulie 2024, 03:47
2 MIN
 Aplicație scoasă la licitație: Primăria Iași se va muta parțial în telefoanele ieșenilor

O firmă suceveană este singurul ofertant la o licitație a Primăriei Iași pentru o aplicație mobilă „smart”. Cu toate că valoarea estimată a contractului nu este deloc mică (700.000 lei), nicio companie din Iași nu participă la procedură.

Deocamdată, oferta firmei Clipa Code Factory SRL a intrat în evaluare tehnică și financiară – dacă oferta va fi conformă, atunci contractul ar putea fi atribuit cel târziu în toamna acestui an. Societatea are o experiență de cinci ani în activități de realizarea a soft-ului la comandă. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 870.000 lei, cu un profit net de circa 120.000 lei.

Conform documentației de atribuire a contractului, obiectivul este de a realiza o aplicație care să integreze servicii publice (inclusiv de la instituții din subordinea Primăriei) și care să ofere o interactivitate a utilizatorului cu tot ceea ce are orașul de oferit: de la evenimente și până la informații din trafic. Fondurile pentru realizarea platformei digitale ar urma să fie asigurate prin intermediul programelor europene de finanțare.

CITEȘTE ȘI: Platformă revoluționară la Iași – Audiențe online, info trafic și taxe plătite de pe mobil. Când o vom putea folosi?

Serviciile incluse în aplicație vor fi în domenii precum: mobilitate, mediu, guvernare locală, sănătate, educație, turism, date deschise și alte componente punctuale. De exemplu, una dintre funcționalitățile aplicației va consta în plata taxelor și impozitelor. O noutate este că aplicația va facilita organizarea de audiențe video cu primarul, viceprimarii și orice funcționar pentru a obține informații suplimentare despre un serviciu.

Scopul Primăriei este să integreze și o serie de aplicații existente astfel încât platforma să asigure o interacțiune a cetățeanului cu toate serviciile municipalității.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii