Aplicaţii cu care se pot salva vieţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

GADGET, MY LOVE

Aplicaţii cu care se pot salva vieţi

GALERIE
Aplicatie-Lectia-de-Prim-Ajutor
  • Aplicatie-Lectia-de-Prim-Ajutor
- +

Două aplicaţii în limba română oferă utilizatorilor de smartphone sau tabletă toate informaţiile de care au nevoie în situaţii de urgenţă medicală.

 

Aplicaţiile oferă sfaturi simple privind acordarea primului ajutor, precum şi numeroase lecţii insoţite de imagini sau materiale video. Construite pentru a facilita accesul la informaţii ce pot salva o viaţă sau pot ameliora suferinţa victimei până la sosirea ambulanţei, aceste aplicaţii pot fi descărcate gratuit pe telefonul mobil.
Crucea Roşie Română a lansat în luna februarie aplicaţia „Prim Ajutor” disponibilă în acest moment doar pe dispozitivele cu iOS (iPhone, iPad şi iPod Touch). Aplicaţia are o structură simplă şi poate fi folosită fără a fi nevoie de acces la Internet. Informaţiile sunt grupate în două secţiuni principale, „Învaţă” şi „Urgenţe”, unde e descris, pas cu pas, tot ce trebuie făcut pentru diferite situaţii, până la sosirea medicilor. În cazul unui accident rutier sau alte urgenţe, în prima etapă va oferi posibilitatea de a apela direct din aplicaţie serviciul 112.  
„Viaţa ne poartă deseori în contexte neprevăzute, în care este foarte important să acţionăm prompt. Într-o situaţie limită, ce implică riscuri majore, este vital să ştim să acordăm primul ajutor corect. Prin lansarea acestei aplicaţii extindem aria de diseminare a informaţiilor, în acest domeniu de tradiţie al Crucii Rosii Române, şi oferim acces larg la tehnicile de acordare a primului ajutor de bază prin intermediul unui suport modern şi accesibil”, declară Mihaela Geoană, Preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
În plus, pentru fiecare descărcare a acestei aplicaţii Real Hypermarket va dona 2 euro către Crucea Roşie Română pentru înfiinţarea Punctelor de Prim Ajutor în zonele izolate ale ţării.
O altă aplicaţie ce încurajează cetaţenii să se implice în situaţiile de criză este denumită „Lecţia de Prim Ajutor” şi este realizată de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD. Aceasta poate fi descărcată pe telefoanele mobile cu iOS, dar şi pe cele cu Android, şi oferă o versiune şi pentru tablete ce rulează pe aceste sisteme de operare.
Soluţiile oferite sunt împărţite pe 13 capitole: Procedura de semnalare la 112, Persoană căzută la pământ, Primul ajutor pentru copii, Urgenţe majore, Manevra Heimlich, Hemoragii, Fracturi, Accidente, Arsuri, Intoxicaţii, Urgenţe de sezon, Prevenţie şi Trusa de prim ajutor. Un dezavantaj al acesti aplicaţii îl reprezintă necesitatea unei conexiuni la Internet cu viteze destul de mari pentru o navigare fluidă prin meniu. Astfel, în zonele unde nu există conexiune 3G sau 4G nu va fi posibilă folosirea eficientă a acestui soft.
„Lecţia de Prim Ajutor” pune accentul pe învăţarea anumitor proceduri prin prezentarea unor materiale video explicative şi prin secţiunea de întrebări care este disponibilă. Harta spitalelor este o altă funcţie utilă a acestei aplicaţii cu care, folosindu-se de GPS telefonului, utilizatorul poate găsi centrele medicale din zona în care se află. Prin descărcarea aplicaţie pe un telefon sponsorii donează 1 euro către SMURD.
Nu este recomandată folosire acestor aplicaţii atunci când accidentele sunt extrem de grave, iar, în restul cazurilor, instrucţiunile trebuie urmărite cu atenţie, fiecare pas fiind important.
 
Credeţi că sunt utile astfel de aplicaţii? Ne găseşti şi pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuţii şi articole din domeniu. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.