Apocalipsa împotriva vaccinului şi pandemiei: scrisori conspiraţioniste în cutiile poştale a mii de ieşeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

„Nu vă lăsaţi vaccinaţi sau testaţi anti-Covid pentru nimic în lume. Sunt în pericol viaţa şi sufletul vostru“

Apocalipsa împotriva vaccinului şi pandemiei: scrisori conspiraţioniste în cutiile poştale a mii de ieşeni

GALERIE
scrisori conspiraţionistemesaj-conspirationist (1)
  • scrisori conspiraţioniste
  • mesaj-conspirationist (1)
- +

Numeroşi ieşeni ne-au semnalat că au început să primească în căsuţa poştală de pe casa scării mesaje conspiraţioniste, care îndeamnă populaţia „să nu acceptaţi aşa-zisa vaccinare pentru nimic în lume. Este vorba despre sănătatea, viaţa şi sufletul dumneavoastră“. Mesajele primite de ieşeni îndeamnă populaţia să nu se testeze pentru Covid-19, să nu se lase manipulaţi de autorităţi, dar şi să ia atitudine „pacifist, prin sistemul legal“, dar şi să se roage şi să facă fapte bune. De asemenea, mesajul îi îndeamnă pe ieşeni să încerce să-i convingă pe cei din jurul lor de aceste „vremuri profetice în care trăim“.

O ieşeancă ne-a trimis şi imagini cu mesajul amplu pe care l-a găsit în căsuţa poştală, afirmând că astfel de foi puteau fi văzute şi în căsuţele poştale ale vecinilor sau altor cunoscuţi din oraş. Femeia, care locuieşte în zona Dacia, în preajma Şcolii „George Călinescu“, afirmă că a găsit mesajul amintit la mijlocul săptămânii acesteia, şi nu ştie cine anume le-a pus în căsuţa poştală, mesajele fiind, de asemenea, nesemnate şi neasumate.

Zece puncte „apocaliptice“

Mesajele primite de către ieşeni în căsuţele poştale încep cu o serie de citate atribuite lui Albert Einstein, Mark Twain, Gandhi sau Benjamin Franklin, ca mai apoi să urmeze cele zece puncte care îi sfătuiesc pe ieşeni să nu se lase manipulaţi. Astfel, în cele zece fraze notate de la 1 la 10, ieşenii sunt îndemnaţi să nu se lase vaccinaţi „pentru nimic în lume“, fiind în pericol sănătatea, viaţa şi sufletul celor vaccinaţi, dar şi o formă „de eutanasiere lentă“, sunt atenţionaţi să nu se lase testaţi pentru că tampoanele introduse „invaziv“ şi „până la creier“ sunt periculoase, dar şi să nu se lase manipulaţi, să aibă credinţă în Dumnezeu şi să nu se lase pradă fricii.

Tot în cele zece puncte, pe lângă îndemnul la rugăciune, fapte bune, sau la „ştirile false din mass-media oficiale“, mesajul afirmă şi faptul că o serie de specialişti au fost „cumpăraţi“ de „sistem“ şi să aleagă să se informeze „din surse alternative“ sau de la specialişti de „bună credinţă“.

În final, mesajul îi îndeamnă pe cei care îl citesc să încerce „să-i trezească“ şi pe cei din jur, afirmând că „trăim vremuri profetice, dificile, unice, întunecate, dar care se vor Lumina curând“ şi îi îndeamnă să citească Apocalipsa din Biblie.

„Pandemia a fost planificată“

Cele zece puncte amintite anterior reprezintă doar o mică parte din mesajul lăsat în cutiile poştale. În cadrul textului care se întinde pe două pagini A4, se vorbeşte despre situaţia actuală, „cea mai mare schemă de înşelătorie la scară planetară din istoria omenirii“. Se vorbeşte, de asemenea, de un război prin care se încearcă controlarea minţii, subliniind că scopul este ca „Noua Ordine Mondială sub egida ONU“ să poată ajunge la conducerea Planetei. Mesajul conspiraţionist afirmă, de asemenea, că toate instituţiile media au fost „cumpărate“, fiind vorba de o „agendă globală“. În cele două pagini găsite de ieşeni în căsuţa poştală se afirmă şi că pandemia a fost planificată pentru a distrage atenţia de la încercarea de controlare a Planetei de „Noua Ordine Mondială“, care va fi asemănătoare cu „nazismul“ sau „comunismul“

Virusul, conceput în laborator. Masca - semn al supunerii

Pe lângă sfaturile date ieşenilor, mesajul care a ajuns în cutiile poştale din municipiu afirmă că „este posibil ca acest virus să fi fost conceput în laborator“, însă afirmă că „oricum nu e altceva decât o versiune a unui virus gripal“, afirmând totodată că 99,97% dintre cei care se îmbolnăvesc vor avea imunitate pe viaţă, subliniind că persoanele care au murit aveau deja probleme de sănătate şi că „orice răceală i-ar fi destabilizat şi agravat“.

În plus, se dă vina şi pe protocoalele din spitale şi pe faptul că statisticile sunt „umflate“. De asemenea, se vorbeşte şi despre faptul că vaccinul este o armă biologică, injecţie experimentală, şi care provoacă mutaţii, amintind că ar exista „statistici“ care prezintă numeroase morţi în urma vaccinării, iar ceilalţi vor avea sistemul imunitar compromis.

În cadrul conspiraţiilor înşiruite nu este uitată nici masca, „semn al supunerii sclavilor cu 200 de ani în urmă“, şi că în valul 4 se îmbolnăvesc mai mult cei vaccinaţi sau cei cu sistem imunitar slăbit. De asemenea, sunt prezentate mai bine de 20 de site-uri pentru informare, majoritatea necunoscute publicului larg, dar şi mai multe grupuri sau pagini de Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.