Apple a prezentat iOS 18

luni, 10 iunie 2024, 21:55
2 MIN
 Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor Apple, ajunge anul acesta la versiunea cu numărul 18 şi aduce numeroase noutăţi.

Spre amuzamentul utilizatorilor de Android, iOS 18 va permite utilizatorilor, în sfârşit, să mute mai liber aplicaţiile pe ecranul principal şi chiar să aleagă o temă coloristică pentru acestea.

Photos primeşte un nou design

De un plus de personalizare va beneficia şi meniul Control Center, care va conţine mai multe controale şi mai multe ecrane pentru organizarea acestora. În plus, Apple oferă acum acces la un API special pentru Control Center, prin care dezvoltatorii vor putea adăuga controalele propriilor aplicaţii.

Multe dintre aplicaţiile dezvoltate de Apple vor fi actualizate şi vor primi o serie de funcţii noi. Printre aplicaţiile actualizate se numără Messages, Mail, Maps şi Photos. Photos primeşte un nou design, cu un mod de vizualizare unic, în care se regăsesc toate secţiunile care până acum erau separate.

Fotografiile vor fi organizate în colecţii, create în funcţie de diverse criterii şi conţinut (animale, persoane cunoscute etc.), existând şi filtre pentru afişarea doar a fotografiilor care îndeplinesc anumite criterii.

Photos primeşte un nou design

Messages va permite comunicarea criptată prin satelit şi în afara situaţiilor de urgenţă, utilizatorii putând trimite mesaje scrise prietenilor şi familiei.

Mesajele vor putea fi programate să fie trimise mai târziu, iar utilizatorii pot reacţiona la acestea cu emoticoane. Textele pot fi formatate şi modificate prin intermediul unor efecte grafice speciale.

Printre celelalte noutăţi pregătite de Apple se mai regăsesc categoriile automate pe care vor fi organizate e-mail-urile din aplicaţia Mail, hărţile topografice din Apple Maps, plăţi directe între iPhone-uri cu aplicaţia Wallet şi un nou Game Mode, care va optimiza resursele pentru a aloca mai multă putere de calcul pentru jocuri.

Apple nu a uitat nici de intimitate, categorie în care vor fi adăugate o serie de funcţii, precum securizarea aplicaţiilor Face ID, Touch ID sau PIN. În fine, aplicaţiile sensibile vor putea fi ascunse într-un folder special, securizat şi el la fel ca aplicaţiile.

Citiți și: Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat anul viitor

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii