anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Apreciatul film „Tânărul Karl Marx” va rula la Iași miercuri, 12 august

GALERIE
Tânărul Karl Marx
  • Tânărul Karl Marx
- +

Centrul Cultural German din Iaşi pregăteşte pentru săptămâna aceasta o seară de film german, publicul având ocazia să urmărească pelicula „Tânărul Karl Marx”, film produs în Germania în 2017.

 Proiecţia va avea loc în spaţiul cultural hibrid Art^Design pe 12 august, de la ora 20.00, „Tânărul Karl Marx” (The Young Karl Marx), în regia lui Raoul Peck urmând să fie proiectat pe terasa Substance de la Art^Design, aflat pe bd. Carol I nr. 4, corp A. Filmul prezintă primii ani ai lui Karl Marx, Friedrich Engels şi Jenny Marx, între Paris, Bruxelles şi Londra. Astfel, pelicula îl arată pe tânăr de 26 de ani, numit Karl Marx, care, împreună cu soţia sa, Jenny, se află pe drumul spre exil. În Paris, în 1844, ei se întâlnesc cu tânărul Friedrich Engels, fiul proprietarului unei fabrici de bumbac din Manchester, ale cărui studii şi cercetări au scos la iveală salariile mizere şi condiţiile proaste de viaţă ale noii clase muncitoare.

„Filmul rezumă destul de sumar conflictele duse de Marx în tinereţe: cu tinerii hegelieni, cu Proudhon, cu Karl Grün etc. ceea ce face ca privitorului neavizat să i se poată părea dificil de înţeles de ce omul acesta se certa atât de des cu atât de multă lume. Un film artistic nici nu ar putea rezuma, de altfel, o întreagă bătălie de idei care a durat aproape un deceniu. Dar mesajul care rezultă cu claritate e că Marx şi Engels, spre deosebire de alţi socialişti ai epocii, au crezut întotdeauna că între muncitori şi burghezie e un antagonism iremediabil”, afirmă despre film filosoful şi analistul politic Lucian Sârbu. Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar accesul se face doar purtând mască. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.