anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Aproape 2.000 de locuri au rămas neocupate de elevi în liceele ieşene

GALERIE
admitere liceu
 • admitere liceu
- +

Liceele ieşene aveau pentru a doua etapă de admitere 1.952 de locuri.

Doar 35 de absolvenţi de gimnaziu au mai fost repartizaţi în clasa a IX-a, pe cele 1.952 de locuri disponibile, în cea de-a doua etapă de admitere computerizată, doi dintre aceştia fiind din judeţele Botoşani şi Vaslui. 25 dintre cei admişi acum rămăseseră nerepartizaţi din prima etapă, ceea ce înseamnă că noi candidaţi din judeţ în această etapă au fost doar 8. Cu cea mai mare medie, 8.28, a fost repartizată în clasa a IX-a o absolventă a Şcolii din Ţigănaşi, la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gh. Mârzescu“, specializarea Producţie media. Ultimul elev repartizat este absolvent al Liceului tehnologic din Fântânele şi are media de admitere 3,86. Acesta ar trebui să-şi depună dosarul de înscriere la Liceul Agricol din Holboca, pentru clasa de mecanică. Cei mai mulţi dintre elevii admişi în a doua etapă, 21, sunt absolvenţi ai Liceului tehnologic din Fântânele, unde începând cu noul an nu se vor mai putea face înscrieri în clasa a IX-a. Din toamnă nu vor mai avea clasa a IX-a nici Liceele tehnologice din Stolniceni-Prăjescu şi Valea Seacă. Cei mai mulţi dintre participanţii la a doua etapă a admiterii computerizate, 10, au optat pentru Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gh. Mârzescu“. Aici, mai rămân libere pentru etapa de admitere din septembrie, destinată cu precădere corigenţilor, 69 de locuri. Alţi opt elevi au fost acceptaţi la Liceul tehnologic „P. Poni“, format prin fuziunea dintre Liceele „R. Cernătescu“ şi „C. Brâncuşi“. La acesta rămân pentru următoarea etapă 170 de locuri. Câte patru elevi au mai fost repartizaţi la Colegiul Tehnic „M. Sturdza“ şi la Liceul tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, unde se aşteaptă să fie ocupate încă 61, respectiv 204 locuri. Câte doi elevi au mai fost admişi la Colegiul Tehnic „I. Holban“ şi la Liceul tehnologic „P. Rareş„ din Târgu Frumos, aici rămânând neocupate 38, respectiv 95 de locuri. În această etapă câte un singur elev a fost repartizat la Colegiul Tehnic „D. Leonida“ şi la Liceele tehnologice din Şcheia, Lungani, Cozmeşti şi Holboca. Elevii care au ocupat un loc în clasa a IX-a în urma repartiţiei computerizate de ieri sunt aşteptaţi să-şi depună dosarele de înscriere astăzi.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.