anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Aproape 30 de tramvaie ale CTP Iaşi, date la casare. Acestea fac loc celor 32 de tramvaie nou-nouţe

GALERIE
tramvai-iasi
 • tramvai-iasi
- +

Aproape 30 de tramvaie din parcul de vehicule al CTP vor fi casate. Este vorba despre tramvaie GT4 şi BE 8/8 care au fost puse în circulaţie în Iaşi în perioada 1998 – 2010. 

Toate vehiculele au fost achiziţionate după ce au rulat în alte oraşe europene. Casarea a fost decisă în principal în contextul în care Iaşul a achiziţionat 32 de tramvaie noi.

„Tramvaiele au un grad ridicat de uzură, durată de viaţă expirată, sunt retrase din circulaţie, iar repunerea în funcţiune este practic imposibilă, motivat de afectarea structurii de rezistenţă ca urmare a coroziunii sau lipsa pieselor de schimb ca urmare a tehnologiilor depăşite utilizate la construcţia acestora”, este unul dintre motivele invocate de CTP pentru casare.

O altă problemă este faptul că în curând va fi demolat depoul CTP din capăt Dacia (va fi reconstruit), iar operatorul de transport se va confrunta cu „o criză acută de spaţiu” pentru gararea tramvaielor, în condiţiile în care toate activităţile vor fi relocate temporar în depoul de la Gară.

CTP mai propune casarea a cinci vehicule din parcul auxiliar (utilaje vechi de întreţinere înlocuite, între timp, cu altele noi) şi diverse echipamente printre care se numără peste 100 de camere video care nu mai sunt în folosinţă.

Valoare totală a bunurilor propuse spre casare trece pragul de un milion de lei. Primăria are nevoie de acordul Consiliului Local (CL) pentru casarea bunurilor, o hotărâre în acest sens fiind aşteptată în ultima şedinţă din acest an care va avea loc joi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.