Aproape 5.000 de ieşeni s-au vaccinat într-o singură zi. Unde nu e necesară programarea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Aproape 5.000 de ieşeni s-au vaccinat într-o singură zi. Unde nu e necesară programarea

GALERIE
vaccinare
  • vaccinare
- +

Numărul persoanelor care s-au imunizat în ultimele zile în centrele din Iaşi este în continuă creştere, în cursul zilei de luni, 10 mai, fiind vaccinate 4.788 de persoane. Dintre acestea, 2.100 au primit prima doză şi 2.688 au primit a doua doză.

Ieri, 11 mai, a fost ultima zi a maratonului de vaccinare organizat la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac“ din Iaşi. Un bilanţ parţial arată că timp de o săptămână aici au fost imunizate peste 1.500 de persoane, în acelaşi timp fiind vaccinate cu ajutorul echipelor mobile din Iaşi şi Botoşani aproximativ 600 de persoane.

„Urmează o perioadă în care vom acţiona în cadrul echipelor de vaccinare mobile şi în care vom vaccina persoanele care sunt internate în cadrul spitalului nostru. Peste 21 de zile vom facem rapelul maratonului vaccinării, a doua doză, urmând să avem cam acelaşi număr de persoane“, a declarat col. Aurelian Moraru, managerul Spitalului Militar.

În continuare, cei care vor să se vaccineze fără programare o pot face la Casa de Cultură a Studenţilor, la Cinema Victoria sau la centrul de vaccinare de tip drive-thru din parcarea centrului comercial ERA din Iaşi.

Totodată, pentru că de pe 8 mai a fost extinsă modalitatea la vaccinare fără programare, persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta direct la centrele de vaccinare pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare. Cei cu vârsta de până în 60 de ani se pot prezenta la mai multe centre de vaccinare după ora 14.00.

Însă, 18 centre din Iaşi nu pot primi persoane fără programare deoarece toate locurile sunt ocupate. Acestea sunt: SC Antibiotice SA Iaşi, Spital Elytis, Policlinica Regina Maria, Colegiul C. Negruzzi, Colegiul M. Eminescu, Liceul Waldorf, Şcolile „B.P.Haşdeu“, „G. Călinescu“, „Şt. Bârsănescu“, SC MedLife SA, Maternitatea Elena Doamna, precum şi centrele din Mirceşti, Paşcani, Podu Iloaiei, Popricani, Răducăneni, Târgu Frumos şi Tomeşti.

Vaccinarea fără programare este disponibilă în 13 centre - Belceşti, Bivolari, Ciurea, Deleni, Hârlău, Rediu, Ţibăneşti, Valea Lupului, Vlădeni, Voineşti, la centrul 2 din Târgu Frumos, precum şi la USAMV Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.